Yeşil Soslu Göbek Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane (4 Kişilik) Hazırlanışı: Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye ve her parçayı da tekrar ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Sos için; Rendelenmiş keçi …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftar menüsü
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik) Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …
Devamını oku »Çikolatalı Çilek Topları
Çikolatalı Çilek Topları İçin Malzemeler: 150 gram bitter çikolata 100 gram çilek 40 gram fındık 30 gram ceviz 30 gram yaban mersini 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi 30 gram badem 5 adet kuru kayısı (4 Kişilik) Hazırlanışı Fındık badem ve cevizi küçük parçalar haline gelene kadar ezin ve ya parçalayın. Kayısı ve çileği zar büyüklüğünde veya zevkinize göre doğrayın. Benmari …
Devamını oku »Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek İçin Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Ispanaklı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kilo ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı (1 küçük tepsi için ) Hazırlanışı: Unu eleyin, tuzunu ekleyip harmanlayın. …
Devamını oku »Tatar Çorbası
Tatar Çorbası İçin Malzemeler: Hamuru için: 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz Ilık su 1 adet yumurta Mantı iç malzemesi için: 750 gram dana kıyma (tercihen yağsız) Tuz, karabiber 1 demet kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı biber salçası Çorbası için: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber saçası Kuru nane 2 adet domates 1 litre et suyu 1 …
Devamını oku »Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi
Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi Malzemeler: 150 gram kırmızı fasulye (konserve) 2 bağ taze yapraklı pazı 3 adet orta boy kuru soğan 2 su bardağı mısır dövmesi yada pirinç 1 adet limon 2-3 diş sarımsak 2 adet orta boy domatesin suyu 3 adet kapya biber Tuz, karabiber 50 ml. sıvı yağ 25 ml. zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Kırmızı Fasulyeli …
Devamını oku »Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba
Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Malzemeler: 200 gram az yağlı dana kıyma 500 gram yeşil domates 250 gram taze bakla 250 gram taze soğanın yeşillikleri 10 adet ekşi yeşil erik Yarım demet dereotu 2 adet orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1çay bardağı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal maydanoz Köy Ekmeğinde Ekşili …
Devamını oku »Tabaka
Tabaka Malzemeler : 1 adet 1 kiloluk bütün tavuk 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber Tabaka Hazırlanışı : Salça, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Karışımı ortadan boylamasına ikiye kestiğiniz tavukla marine edin. 2 parça tavuğu ızgarada veya döküm tavada üzerine ağırlık koyarak kısık ateşte uzun süreli pişirin…
Devamını oku »Tavuk Külbastı
Tavuk Külbastı Malzemeler: 4 adet piliç göğüs eti 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 kahve fincanı yoğurt Tuz, karabiber 1 kahve fincanı ay çiçek yağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber Servis İçin: Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas Tavuk Külbastı Hazırlanışı: Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, …
Devamını oku »Kıtır Ördek
Kıtır Ördek Malzemeler: 1.5 kiloluk bütün ördek 1 adet soğan 100 gram havuç 3 diş sarımsak 10 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 100 gram sıvı yağ Tuz Su Kıtır Ördek Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne …
Devamını oku »