Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Fatih Şef’ten kolay Ramazan lezzetleri…

 İftar ve sahur sofralarınıza renk katmak istiyorsanız Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya’nın size sürprizleri var..!

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

1 paket renkli pazı yaprakları

100 gram keçi peyniri

100 gram tulum peyniri

100 gram labne peyniri

50 gram ceviz içi

50 gram fındık içi

1 tutam taze nane

1 tutam taze kekik

3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Domates Sosu İçin:

2 adet domates

2-3 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı

İç harcı için; Fındıkları ve ceviz içini kavurun. Kavrulan iç harca; labne, tulum peyniri ve keçi peynirini de ilave edin ve blenderdan geçirerek yeni bir harç elde edin.

Sarma için; Pazı yapraklarının saplarını kesip sarmanın kolay olması açısından sıcak suda 2 dakika bekletin (Daha fazla beklemesi durumunda pazı renkleri bozulacağından dolayı süreye dikkat etmeniz gerekiyor). Hazırladığınız iç harcı, yumuşayan pazı yapraklarına 1 yemek  kaşığı olacak şekilde koyun ve sarın. Üzerine sızma zeytinyağı ve tüm malzemeleri blenderdan geçirerek elde ettiğiniz domates sosu dökün. 160 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  Iğdır Mutfağından Özel Bir Lezzet: Tavuk Şorva

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir