Dünyanın en iyi çikolatalarını Türk tatlarıyla birleştiren, %100 gerçek Belçika çikolatası Cocoas Chocolat İstanbul, lokum kültürümüze yeni bir tat ekledi. Karadeniz’in doğal tabiatında yetişmiş karadutlarını, Fildişi Sahilleri’nden toplanan kakao çekirdeklerinin aromasıyla hazırlanmış Callebaut Belçika çikolatası ve lokumla harmanlayan Cocoas Chocolat İstanbul, yeni lezzetini bitter çikolata ve Türk lokumu severlerin beğenisine sundu.
Devamını oku »Etiket arşivi: dünya mutfakları
Eker’den çocuklara şimdi de Pepee ayran
Türkiye’nin En Sevilen Ayranı Türkiye’nin en sevilen çizgi film karakterlerinden olan Pepee ile buluştu. Eker, şimdi de adı ile özdeşleşen ayranlarını, çocukların sevdiği Pepee karakterli ambalajlarda satışa sunuyor. Tamamen doğal ve katkısız Eker Pepee ayranlar, çocuklarla ilk olarak “Migros Mutluluk Festivali”nde buluşuyor. Türkiye’nin en sevilen ayranı Türkiye’nin en sevilen karakteri Pepee ile buluştu. Ambalajını Türkiye’nin markalaşan ilk çizgi film kahramanı …
Devamını oku »Carpacio
Malzemeler: 400 gram temizlenmiş dana bonfile 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak 5-6 yaprak taze fesleğen Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Sunum İçin: Taze roka yaprakları Rendelenmiş parmesan peyniri 4-5 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı balzamik sirke Izgara edilmiş limon Hazırlanışı: Soğanı soyup çok ince rendeleyin. Sarımsakları …
Devamını oku »Marie Antoinette Chocolatier’den kışa özel iki yeni tat
Çikolatayı aşka dönüştüren Marie Antoinette Chocolatier, sonbahara özel olarak üretilen ‘Zencefil bal’ ve ‘Elma tarçın’ çikolatalarıyla lezzet tutkunlarını kışa hazırlıyor. Çikolatayı aşka dönüştüren Marie Antoinette Chocolatier el yapımı çikolatalarına eklediği iki yeni özel tadı lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan enerji kaynağı bitki çaylarından esinlenerek tasarlanan ‘Zencefil bal’ ve ‘Elma tarçın’ çikolatalar lezzet tutkunlarını şimdiden kışa hazırlıyor. …
Devamını oku »Muratbey, Dünya Sağlık Günü’nde peynirin önemine dikkat çekti
Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türkiye’de peynir tüketiminin artmasına rağmen yılda kişi başı 5 kg tüketim ile hala dünya ortalamasının altında olduğuna dikkat çekti. Erol, “Özellikle kemik sağlığı için peynir sofralardan eksik edilmemeli” dedi. Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr.Garipağaoğlu da, kalsiyumun en zengin kaynağı olan ürünlerden peynir tüketimine özen gösterilmesi gerektiğine işaret etti. Peyniri günün her saatinde …
Devamını oku »Emek Tarifinden Finale
Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Grandma’s Design” projesinde Türkiye’yi temsil ediyor. Türkiye’nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne ev sahipliği yapan Yeditepe Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin Kültür Projesi “Grandma’s Design” kapsamında yapılan yarışmada finale kaldı. Geleneksel yemek tarifleri ile tasarımı bir araya getiren yarışmada ilk olarak Türkiye, İtalya, Belçika, Hollanda ve Finlandiya’dan seçilen 85 büyükannenin geleneksel olarak hazırladıkları tatlı …
Devamını oku »En sağlıklı etler Akel ürünlerinde pişer
Akel Elektrikli Ev Aletleri, Kurban Bayramı’nda sevdiklerine lezzetli ve sağlıklı et yemekleri yapmak isteyenlerin hayatını kolaylaştırıyor. Davul fırından ızgaraya, kavurma sacından barbeküye birbirinden farklı Akel ürünleri et yemekleri yapmayı keyfe dönüştürüyor. Akel Elektrikli Ev Aletleri sayesinde Kurban Bayramı’nda birbirinden güzel et yemekleri yapmak artık çok kolay. Mutfaklarda hayatı kolaylaştıran Akel, birbirinden farklı ürünleriyle yemek yapmayı ve yemeği adeta keyife dönüştürüyor. …
Devamını oku »Et İşi
Malzemeler: • Kontrfile Et • Salatalık • Japon turpu • Avokado • Göbek marul • Mayonez Hazırlanışı: Eti çok ince olacak şekilde dövün. Jülyen doğradığınız tüm yeşillikleri etin içine koyup sarın. Dışını susam, Antepfıstığı, öğütülmüş permasan ile süsleyip servis yapın. Kuzu Sırtı Kuzunun sırt etini 2 hafta boyunca vakumlu olarak soğutucuda dinlendirdikten sonra süt, zeytinyağı, deniz tuzu, tane karabiber, taze …
Devamını oku »Bayramda Etin Tadını Sağlıkla Çıkarın
Kurban Bayramı’nda sofranın en zengin ve bereketli olduğu, etin baş tacı edildiği bu dönemi sağlık sorunları yaşamadan atlatmanın püf noktalarını Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş kurbanlık alın ve etini pişirmeden önce en az 24 saat bekletin. Etler sindirimi zor olan besinler olduğu için özellikle mide bağırsak problemi yaşayabilirsiniz. Çiğ et ürünleri, …
Devamını oku »İhracatta İkinci Sıraya Yerleşen Türkiye, Dünyaya Yumurta Yediriyor
Her yıl Ekim ayının ikinci cuma günü, dünyanın birçok ülkesinde ‘Dünya Yumurta Günü’ olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Yumurta ihracatını yıllık 350 milyon dolara çıkarak dünyada ikinci sıraya yerleşen Türkiye ise bu yıl kutlamayı fazlasıyla hak ediyor. Uluslararası Yumurta Komisyonu’nun (IEC) 1996’da ilan ettiği “Dünya Yumurta Günü”, dünyanın birçok ülkesinde ve son beş yıldır da Türkiye’de kutlanıyor. Bu yıl 11 Ekim’de …
Devamını oku »