Ana Sayfa » Etiket arşivi: Balık (sayfa 12)

Etiket arşivi: Balık

Kayısılı Laz Böreği

Malzemeler: Hamuru için: • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı sıvı yağ • 3 adet yumurta • 1 kilo un • 1 yemek kaşığı sirke ve kabartma tozu Şerbeti İçin: • 3 su bardağı toz şeker • 3 su bardağı su • Birkaç damla limon suyu Kreması İçin: • 1 litre su • …

Devamını oku »

Paşa Burger

Malzemeler: • 1 kilo döş kıyma • Tuz, karabiber • Et ve ya sebze suyu • Soğan • Şeker • Ketçap • Marul • Süzme Yoğurt • Mayonez • Domates • Turşu Paşa Burger Tarifi: Köfte İçin; Döş kıymasını bir kaba koyun. İçerisine tuz ve karabiber ekleyin. Yüzde 5 ile yüzde 10 oranında et suyu ya da sebze suyu koyun …

Devamını oku »

Ispanak Yatağında Levrek Gratine

Malzemeler 800 gram levrek 200 gram ıspanak 20 gram krema 25 gram kaşar 5 gram tuz 25 gram karabiber  Ispanak Yatağında Levrek Gratine Tarifi: Levrek filetoları ızgarada 14 dakika kızartın. Kremayı tavada 5 dakika kaynatıp levreğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek fırına verin. 4 dakika süreyle kızardıktan sonra çıkartın. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tavada 5 dakika soteleyin. Tuz ve …

Devamını oku »

Başarının sırrı Hamsi

Yapılan araştırmalara göre, sofralarımıza lezzet katan Karadeniz hamsisi, çocukların zeka gelişimine yardımcı oluyor. Araştırmalar, hamside bol miktarda bulunan omega-3 ve iyotun,  çocukların öğrenme ve hatırlama performansını arttırdığını gösteriyor. Zengin bir protein kaynağı olan hamsi, aynı zamanda her yaşta ihtiyaç duyulan vitaminleri ve mineralleri içeriyor. Denizlerimizin doğal zenginliği olan bu besleyici balık, şimdi Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost ile kullanıma …

Devamını oku »

Pınar’dan bayram sofraları için Pizzatto Mini

Türk gıda ve içecek sektörünün öncü markası Pınar, ürün portföyüne yeni ürünler eklemeye devam ediyor. Pınar, şimdi de Pınar Pizzato Mini ile tüketicilere pratiklik ve lezzeti bir arada sunuyor.  Pınar yeni ürünü Pizzatto Mini ile pratikliği ve lezzeti bir arada bulmak isteyen, mutfakta yenilikleri sevenleri selamlıyor. Bayramda konuklarınıza rahatlıkla ikram edebileceğiniz Pınar Pizzato Mini, çocuklarınızın da yüzünü güldürecek bir lezzet …

Devamını oku »

Sevgi Pınarı (Pembe Biberli Dil Balığı)

Malzemeler  3 adet dil balığı ( fileto edilmiş 6 parça ) 5 çorba kaşığı portakal suyu 100 gram tereyağı 100 gram krema Pembe biber Tuz Sevgi Pınarı (Pembe Biberli Dil Balığı) Tarifi: Tereyağının yarısı ile balıkları kızartın, balıkları tavadan alın, aynı tavaya portakal suyunu, kremayı, pembe biberi ekleyin ve kaynatın. En son soğuk tereyağını bu sosa yedirin. Balıkları servis tabağına …

Devamını oku »

Cheesecake

Malzemeler: Hamuru için: • 2 paket burçak bisküvi • 75 gram margarin • 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için: • 400 gram labne peynir • 200 ml. krema • 100 gram ricotta peyniri veya tatlı lor peyniri • 1 yemek kaşığı un • 4 çorba kaşığı toz şeker • 4 adet yumurta Üzeri için: • 1 su bardağı frambuaz • 1 …

Devamını oku »

Çinakop Izgara

Malzemeler 4 adet çinakop balığı Çinakop Izgara Tarifi: Çinakopları ızgara veya tavada (130 derecede 6 dakika ) pişirin. İsteğinize göre mevsim sebzeleri ile servis edin.  

Devamını oku »

Levrek Buğulama

Malzemeler 1 kilogramlevrek 2 adet domates 4 adet çarliston biber 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı 50 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tutam maydanoz 1 tutam pul biber Levrek Buğulama Tarifi: Domatesi blendır yardımıyla çekin. Sarımsakları ince ince doğrayın. Yeşilbiberleri halka şeklinde doğrayın. Hepsini birlikte karıştırıp sos haline getirin ve 5 dakika kısık ateşte soteleyin. …

Devamını oku »

Kırgız Mantı

Malzemeler: Hamuru için: • 1 kilo un • 7 adet yumurta • 2 yemek kaşığı zeytinyağı İç malzemesi: • 200 gram kıyma • 1 adet soğan • 2 diş sarımsak • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Tuz, karabiber Sunum için: • Birkaç dal dereotu • 2 diş ezilmiş sarımsak • 1 büyük kase yoğurt Kırgız Mantı Tarifi: Hamur için; Bütün …

Devamını oku »