Ana Sayfa » Tarifler » Paşa Burger

Paşa Burger

Malzemeler:
• 1 kilo döş kıyma
• Tuz, karabiber
• Et ve ya sebze suyu
• Soğan
• Şeker
• Ketçap
• Marul
• Süzme Yoğurt
• Mayonez
• Domates
• Turşu

Paşa Burger Tarifi:
Köfte İçin; Döş kıymasını bir kaba koyun. İçerisine tuz ve karabiber ekleyin. Yüzde 5 ile yüzde 10 oranında et suyu ya da sebze suyu koyun ve yoğurup bir kenarda bekletin.

Üst Sos İçin; İnce ince doğradığınız soğanı hafif toz şekerle kavurarak, karamelize soğanı hazırlayın. İçine biraz ketçap ilave edin. Bu ekmeğinizin üst kısmının sosu olsun.

Alt Sos İçin; Marulu ince ince kıyın, içine 1 çorba kaşığı süzme yoğurt, biraz ezilmiş sarımsak, tercihen kendi hazırladığınız mayonezden bir tatlı kaşığı ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Ekmeğin alt kısmına, çok olmayıp sadece köfteyi tutacak şekilde sosu sürün. Köfteyi pişirirken ortasını delin. Pişen köfteyi ekmeklerin arasına koyup, domates ve turşu ile servis edin.

OKU ➤  Ünlü şef Tom Aikens İstanbul’un En İyilerinin Peşinde!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir