Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Balık Yemekleri

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Balık Yemekleri
463 30
0
Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi:

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

1 kilo hamsi

Yarım demet taze soğan

Yarım kilo mantar

1 adet domates

4 adet közlenmiş kırmızıbiber

2 adet yeşil sivri biber

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 dal biberiye

Yeteri kadar tuz

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı Tarifi:
Hamsilerin kemik ve başlarını çıkarıp iyice temizledikten sonra yıkayın. Balıkları bütün olarak kapatıp süzgece dizin. Mantarları yıkandıktan sonra limonlu suda, harlı ateşte 3 dakika haşlayıp hemen soğuk suya mantarları dökün. Şoklayıp süzgüce koyun. Soğuduktan sonra ince kesin. Bu yöntemi mantarların kararmaması için uygulayın. 1 kaşık tereyağı ile mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Soğan ilave edin. Biraz kavrulunca balıkları ilave edin. Karabiber, tuz ve biberiye katın. Balıkları da biraz döndürüp karıştırıp altını kapatın. Tepsiye yağlı kağıt koyun. İçine balıkları dağıtmadan malzemeyi süzgeçle koyun. Üstüne közlenmiş biberi, sivri biberi, dilimlenmiş domatesleri ve dal biberiyeyi koyun. Balığın kavrulmuş suyundan da 4-5 kaşık gezdirerek ilave edin. Yağlı kağıtla kapatıp kenarlarını bükün. 15 dakika 180 derecedeki fırında pişirip servise sunun. Üzerine koymak için biberiye yoksa maydanoz, kekik de konulabilir.

 

 

Tags: Balık
Previous Post

Kabak Yuvası

Next Post

Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki