Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Mantı
Balık Mantı

Balık Mantı

Malzemesi:

Balık Mantı


Hamuru için:
250 gram un
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta
Yarım kilo ıspanak yaprağı
200 gram su
İç malzemesi:
250 gram balık
5 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım balık bulyon
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı safran

Balık Mantı Tarifi:
Hamurun hazırlanışı: Yoğurma kabına un, tuz, yumurta ve suyu azar azar ilave edin. Haşlayıp püre haline getirilmiş süzgeçten geçirilmiş ıspanak ilave edip yeşil renkte bir hamur elde edin.
1 yemek kaşığı tereyağı ile küp şeklinde doğranmış balıkları kuru soğan ile kavurun. Taze soğan ve rendelenmiş havuç ilave edin. Maydanoz, dereotu, sarımsak ile 5 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Hamuru açın. 1 su bardağı yardımıyla kesip iç malzeme koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Fazlalıkları kesip bir tencerede kaynatılan suya 1 yemek kaşığı tereyağı, kekik ve tuz ilave ederek haşlayın. Sıcak domates sosu ve krema döküp servise sunun.

 

OKU ➤  Ispanak Yatağında Levrek Gratine

Tavsiye

Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Beluga Fish Gourmet’nin Şefinden Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları Kış sezonunun gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir