Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Mantarlı Hamsi Dolması
Mantarlı Hamsi Dolması

Mantarlı Hamsi Dolması

Malzemeler

Mantarlı Hamsi Dolması

600 gram hamsi

2 adet domates

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet kırmızı dolmalık biber

15 adet mantar

40 yaprak pazı

1 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

2 diş sarımsak

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yeterli miktarda pul biber, kimyon, toz kişniş, kırmızı toz biber, karabiber

1 adet limon

2 çay kaşığı salça

2 adet havuç

Mantarlı Hamsi Dolması Tarifi:
İlk olarak pirinci temizleyin, yıkayın ve 5 dakika suda bekletin. Daha sonra pazıları haşlayın, Soğan ve sarımsağı ince ince kıyın. Hamsileri küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarı, biberleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayın. Doğradığınız bu malzemeleri bir kaba alın ve baharatlarla tatlandırarak karıştırın. Haşladığınız pazı yapraklarının içine yaptığınız bu karışımı yaprak sarma gibi sarın. Tavanın altına havuç, kuru soğanı ince doğrayarak döşeyin. Üzerine sardığınız pazı yapraklarını döşeyin. Ayrı büçük bir kapta suyla salçayı karıştırarak tatlandırın. Bu sosu dolmaların üzerine, dolmaların boyunu geçecek şekilde dökün ve kalan pazıları üstüne kapatın. Orta ateşte 30 dakika süreyle pişirin.

 

OKU ➤  Fırında Levrek Balığı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir