Malzemeler: 4 adet kemiksiz tavuk budu 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi 4 dilim kaşar peyniri Tuz, karabiber Zeytin Ezmeli Tavuk Tarifi: Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her birinin içine yeterince zeytin ezmesi sürüp rulo yapın. Fırın kabına dizin. İçine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyup 5 dakika …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ana Yemekler
Banvit’ten anneler için pratik, çocuklar için sağlıklı lezzetler!
Banvit, çocuklarına hem pratik hem de daha sağlıklı yemek seçenekleri sunmak isteyen tüm anneleri katkısız lezzetlerini denemeye davet ediyor. Annelerin en zorlandığı konulardan birisi de şüphesiz çocuklarının beslenmesi. Günümüz şartlarında özellikle büyük kentlerimizdeki çalışan anneler için durum daha da zorlaşıyor, çünkü mutfağa ayrılabilen zaman değişen yaşam koşulları nedeniyle giderek daha da azalıyor. İşte bu noktada Banvit, annelere ihtiyaç duydukları ve …
Devamını oku »İrmik Kremalı Tatlı Börek
Malzemeler: • 3 adet hazır yufka • 1 litre süt • 6 çorba kaşığı irmik • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı un Üzeri için: • Pudraşeker ve Antepfıstığı içi İrmik Kremalı Tatlı Börek Tarifi: Kreması için; İrmiği, sütü ve şekeri tencereye aktarın. Kısık ateşte, yoğun kıvamlı bir muhallebi olana dek …
Devamını oku »Patlıcan Kebap
Malzemeler 1 adet kemer patlıcan 180 gram orta yağlı kıyma Patlıcan Kebap Tarifi: Patlıcanları 5 eşit parçaya bölün. Patlıcanın aralarına kıyma gelecek şekilde şişe dizin ve közde çevirerek pişirin.
Devamını oku »Kırmızı Mercimek Favası
Malzemeler: • 1 su bardağı kırmızı mercimek • 1 adet havuç • 1 adet patates • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı nişasta • 1 diş sarımsak • 1 tutam dereotu • Zeytinyağı • Tuz karabiber Kırmızı Mercimek Favası Tarifi: Tencereye kırmızı mercimeği, küp doğranmış havuç, patates, soğan ve sarımsağı ilave ederek haşlayın. Sebzeler suyunu çekince blendarda püre haline …
Devamını oku »Badem Köftesi
Malzemesi: 100 gram iç badem 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet domates 2 dilim tost ekmeği 1 tatlı kaşığı salça 4-5 dal kıyılmış maydanoz 1 adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu 1 çorba kaşığı margarin Yeteri kadar un Badem Köftesi Tarifi: Bademin kabuklarını sıcak suda beklettikten sonra soyun. Bıçakla irice kıyın. Soğanı rendeleyin. Sarımsağı dövün. Domatesi soyup …
Devamını oku »Tavuklu Salata
Malzemeler: • 300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı • 1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin • 1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem • 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı mayonez Tavuklu Salata Tarifi: Pirinci …
Devamını oku »Meyveli Pirinç Salatası
Malzemeler • 1 su bardağı Amerikan pirinci • 100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş) • 100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz) • 100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış) Sosu için: • 200 ml. portakal suyu • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi • 2 çay kaşığı hardal • Yarım demet kıyılmış maydanoz Meyveli …
Devamını oku »Tavuklu Fettucini
Malzemeler: • 200 gram krema • 1 tatlı kaşığı pesto sos • 1 çay kaşığı sebze çeşni • Yarım çay kaşığı karabiber • 1 paket Fettucini makarna • 100 gram parmesan peyniri • Kajun baharatı • 200 gram piliç bonfile (Izgarada pişmiş) • 1-2 dal taze fesleğen Tavuklu Fettucini Tarifi: Kremayı tavada eritin. İçine pesto sosu, sebze çeşniyi ve …
Devamını oku »Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya
Malzemeler 8-10 adet lazanya İçi için: 500 gram pancar 3 adet patates 50 gram tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Beşamel sosu için: 1 kahve fincanı tereyağı 1 kahve fincanı un 2.5 su bardağı süt Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya Tarifi: Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber …
Devamını oku »