Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

by Yemek Zevki Editör
27 Haziran 2014
in İftar Yemekleri, Sebze Yemekleri, Tarifler
468 25
0
Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

Malzemeler

8-10 adet lazanya

İçi için:

500 gram pancar

3 adet patates

50 gram tereyağı veya margarin

1 adet yumurta

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım su bardağı galeta unu

Tuz, karabiber

Beşamel sosu için:

1 kahve fincanı tereyağı

1 kahve fincanı un

2.5 su bardağı süt

Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya Tarifi:

Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber ilavesiyle ayrı ayrı püreler yapın. Yağ ile pancar ve patates pürelerini karıştırın. Yumurta, kaşar peynir rendesinin yarısı, galeta unu, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Bir kenarda bekletin.

Beşamel sos için, bir küçük tencerede, tereyağını eritip unu ekleyin. Biraz kavurun. Sütü ilave ederek topak olmaması için devamlı karıştırın. Koyulaşınca soğumaya bırakın. Fırın kabını yağlayın, beşamel sosun çeyreğini yayın. Üzerine bir kat lazanya, bir kat pancarlı iç, bir kat beşamel sos, bir kat lazanya ve en üste tekrar bir kat beşamel sos ve kaşar peyniri serpin. Lazanyalar bitene kadar kişi sayısı kadar işlemi tekrar edin. 220 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

 

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Vişneli Ekmek Tatlısı

Next Post

Ciğer Taplaması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ciğer Taplaması

Ciğer Taplaması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki