Ana Sayfa » Tarifler » Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa
Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

Malzemeler
Yarım kilo pırasa
1 adet küçük boy soğan
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2-3 adet kesme şeker
1 adet portakal
1 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi;

Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı zar şeklinde doğrayıp havucu ince dilimledikten sonra pırasaların üzerine serpin. Tuz, şeker, yıkanmış kuş üzümü ve pirinci ilave edin.
Limonun ve portakalın suyu ile birlikte zeytinyağı ve 1 çay bardağı suyu da ekleyin.
Portakal ve limonun kabuklarını pırasaların üzerini örtecek şekilde kapatın ve kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, daha sonra da kısık ateşte pırasalar yumuşayana dek pişirin.

OKU ➤  Teremyağ’dan bir ilk daha: “Teremyağ Gurme Kaymaklı”

Tavsiye

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir