Ana Sayfa » Tarifler » Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye
Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye

Malzemesi:

250 gram kuru fasulye

Yarım kilo kemikli parça et

1 baş soğan

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 kahve fincanı su

1 çorba kaşığı domates salçası

1 adet Arnavut biberi

Yeteri kadar tuz

Sarma için:

250 gram salamura asma yaprağı

250 gram kıyma

1 kahve fincanı pirinç

1 baş soğan

Yarımşar demet maydanoz ve dereotu

2 kahve fincanı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

Yeteri kadar tuz

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye Tarifi:

Önce fasulyeleri akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin. Soğanı rendeleyin. Biberi temizleyip 2-3 parçaya dilimleyin. Asma yapraklarını arada bir suyunu değiştirerek 3-4 saat suda bekletin. Etleri bir tencereye alıp 1 fincan zeytinyağı ile et suyunu çekinceye kadar kavurun. 1 fincan su ilavesiyle tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Salçayı bir kaşık suda ezin. Soğan, salça, biber, fasulye ve tuzu ilave edip karıştırın. Fasulyelerin üzerini geçene kadar su ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşi kısıp yemeği pişirin. Diğer tarafta yaprakları sudan çıkarıp hafif haşlayın ve suyunu süzün. Soğanı rendeleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu ve dereotunu yıkayıp bıçakla kıyın. Zeytinyağından 2 kaşık bir kenara ayırın. Başka bir kapta kıyma, soğan, tuz, pirinç, maydanoz ve dereotunu kalan zeytinyağını da ilave ederek karıştırıp dolma içini hazırlayın. Yaprağın saplarını kesip her bir yaprağın ortasına hazırladığınız iç malzemeden bir kaşık koyup yaprağın iki yanını da kapatarak sarın. Bu işlemi malzeme bitene kadar yapın. Tencerenin tabanına kalan asma yapraklarını yerleştirin. Sonra dolmaları tencerede boşluk kalmayacak şekilde dizin. En üste etli fasulyeyi yerleştirin. Su seviyesi dolmaların hizasına gelecek şekilde su ilavesiyle yemeği tamamlayın. Tencerenin üzerine sıcağa dayanıklı bir tabak kapatın. Tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat pişirin. En son tencereyi ocaktan alın ve yemeğin üzerine limon suyu ile kalan zeytinyağını güzelce gezdirin. Tekrar tencerenin kapağını kapatıp yemeği 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.

OKU ➤  Karnabahar Pane Karnabit Mişli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir