Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 59)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Pucuka (Artvin Mutfağı)

Malzemeler 1 kase kurutulmuş taze fasulye 2 sap kurutulmuş pırasa veya tazesi 1 su bardağı bulgur 3 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça Yeteri kadar tuz Pucuka (Artvin Mutfağı) Tarifi: Kurutulmuş fasulyeleri haşlayın. Suyunu dökerek süzün. Pırasaları kuruysa haşlayın, taze ise ayıklayıp doğrayın. Soğanları doğrayarak yağda sarartın. Soğanların üzerine haşlanmış pırasayı, …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli İçli Köfte

Malzemeler:+ 150 gram ince bulgur + 40 gram irmik + 1 çorba kaşığı tam buğday unu + 1 adet patates + 100 gram yeşil mercimek + 50 gram ceviz + 1 adet kuru soğan + 1 demet maydanoz + 1 demet dereotu + 1 tatlı kaşığı biber salçası + 1 adet olgun domates + Tuz, karabiber + 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Kadayıfta Ayvalı Pilav

Malzemesi  1 adet ayva 250 gram tel kadayıf 250 gram tereyağı 2 bardak pirinç 250 gram koyun eti 2 çorba kaşığı tel şehriye 1 adet orta boy havuç 1 baş soğan 1 paket çam fıstığı 2 adet domates 100 gram yağ Tuz, karabiber  Kadayıfta Ayvalı Pilav Tarifi;  Eti haşlayın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suda ıslatın. Havucu kibrit çöpü, …

Devamını oku »

Köfteli Spagetti

Malzemeler: Köfte için: √ 300 gram az yağlı dana kıyması √ 3 yemek kaşığı galeta unu √ 2 tepeleme çay kaşığı Dijon hardalı √ 1 tatlı kaşığı kuru kekik √ 1 tatlı kaşığı kıyılmış kuru biberiye √ 1 adet yumurta √ Taze çekilmiş karabiber √ Tuz √ Kızartmak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için: √ 2 yemek kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Terbiyeli Sulu Köfte

  Malzemeler: • 300 gram kıyma • 1 kahve fincanı ince bulgur • 1 adet küçük boy soğan • 1 adet yumurtanın akı • 1 çorba kaşığı kırık pirinç • 10 dal kıyılmış maydanoz • Tuz, karabiber, kimyon • 1 adet orta boy havuç • 1 adet orta boy patates • 1 dal kereviz yaprağı • 30 gram tereyağı • …

Devamını oku »

Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması

Malzemeler Yarım çay kaşığı tarçın1 adet portakal 2 çorba kaşığı toz şeker ¾ çay bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet dereotu Yarım demet nane Tuz Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması Tarifi; Kestanelerin karnından bıçakla çizik atın ve haşlayın. Haşlanmış kestanelerin kabuklarını alın. Pirinci 20- 25 dakika ılık tuzlu suda bekletin ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın. Soğanları …

Devamını oku »

Avcı Kebabı

Malzemeler 4 adet kemikli tavuk budu 2 su bardağı konserve bezelye 1 adet havuç 250ml. krema Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Avcı Kebabı Tarifi: Tavuk butlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havucu ince kıyın, dereotunu doğrayın. Bir kasede tuz, bezelye, havuç, dereotu, kekik ve kremayı karıştırın. Yarı haşlanmış …

Devamını oku »

Portakallı Havuçlu Pilav

Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 adet portakal 1 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Portakallı Havuçlu Pilav Tarifi; Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Bekleme sürecinde soğanı ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Yayvan bir tencereye sıvı …

Devamını oku »

Portakallı Tavuk Şiş

Malzemeler 750 gram kemiksiz kalça but 2 adet portakal Marine için: 5 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı portakal suyu 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Portakallı Tavuk Şiş Tarifi; Tavuk etlerini küp doğrayın. Derin bir kasede marine malzemelerin tamamını karıştırın. Hazırladığınız bu harca doğradığınız tavuk etlerini ekleyip …

Devamını oku »

Mantar Borani

Malzemeler: √ 500 gram mantar √ 1 adet kuru soğan √ 2 çorba kaşığı tereyağı √ 1 su bardağı yoğurt √ Tuz, karabiber √ Yarım demet maydanoz Mantar Borani Tarifi; Tereyağında küp doğranmış soğanları ve mantarları soteleyin. Maydanozu kıyıp tuz, karabiber ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş mantarların üzerine dökün.

Devamını oku »