Ana Sayfa » Haber Turu » Kiraz Yaprağı Sarma

Kiraz Yaprağı Sarma

Puan ver

ppppll

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
Kıvam alana kadar su
Tuz
Yeteri kadar taze kiraz yaprağı

Üzeri İçin:

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı erik ekşisi
Tuz
1 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Bulgur, un, tuz ve suyu birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğurun. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde koyun ve sarın. Sarmaları tencereye sıralayın. Üzerini geçecek kadar su koyun. 20 dakika kadar haşlayın. Suyundan süzerek servis tabağına yerleştirin. Yoğurt, yumurta, erik ekşisi, az su ve az tuzu bir tencereye koyun, bir taşım pişirin. Karışımı sarmaların üzerine dökün. Diğer tarafta ince kıyılmış soğanı tereyağında kahverengi renk  alana dek kavurun. Soğanı yemeğin en üstüne dökün.

OKU ➤  Ramazan'a Özel Düşük Kalorili Baklava, Frambuazlı Güllaç

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Puan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz