Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 10)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

En Güzel Balıklar Fishy Tavada Pişer

Balık sezonunun açıldığı bu günlerde Emsan, özel olarak tasarladığı ‘Fishy Tava’ ile balık pişirmeyi keyfe dönüştürüyor. Fishy Tava’nın özel yanmaz yapışmaz yüzeyi, ergonomik kilitlenebilir sap tasarımı ve çift taraflı kullanımı ile tadı damaklarda kalacak balıklar kolayca pişecek. Emsan Fishy Tava, özel tasarımıyla çift yönlü kullanım imkânı sunarken, pratiklik açısından devrim oluşturuyor. Balıkları tavaya dizdikten sonra şeklini koruyarak tersini çevirme imkanı …

Devamını oku »

“the globe”un Konsept Menüleriyle Sonbahar Her Zamankinden Daha Lezzetli

İstanbul’un en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti, şık restoranı the globe’da konuklarına sunduğu lezzet deneyimini bir adım ileri taşıyor. Usta executive şef Yannis Manikis’in yönetiminde 80 kişilik uluslararası şef kadrosuna ev sahipliği yapan the globe, her ay doğanın harika meyvelerinden birini seçiyor ve bu meyveyi odağına alan yepyeni lezzet konseptleri oluşturuyor. The Globe Mutfağında Nar Bereketi Mevsimlik taze meyveler kullanılarak …

Devamını oku »

Porland’dan Yeni Koleksiyon: “Masal”

Dünyanın önde gelen ressamlarından Mehmet Güleryüz, Porland için yeni bir koleksiyon tasarladı. Masal ismini taşıyan bu yeni ve çok özel koleksiyon İstanbul masallarının benzersiz bahçelerinin zarafetini günümüze taşıyor. Porland, İstanbul masallarının eşsiz büyüsünü yaşatacak yeni bir koleksiyona imza atıyor. Dünya çapındaki önemli ressamımız Mehmet Güleryüz’ün desen çizimlerini yaptığı Masal adındaki yeni koleksiyon üç yıllık bir çalışmanın eseri. Bu özel seriye …

Devamını oku »

Blanco Jaron İle Mutfakta Simetri Sanatı

Özgün tasarımlarıyla mutfakları hayal gücünün dokunduğu en özel alanlar haline getiren Blanco, yeni ürünü Blanco Jaron’un simetrik ve yalın çizgisi ile kusursuzluğu yeniden yorumluyor. Eviye ve armatürün dünyaca ünlü markası Blanco’nun ödüllü tasarım ekibi SteelArt konseptli tasarımları, paslanmaz çeliği kullanarak mutfaklarda harikalar oluşturuyor. Yüksek deneyim ve kusursuz işçilikle trendleri değiştiren Blanco SteelArt imzalı Blanco Jaron da eviye ve armatürde muhteşem …

Devamını oku »

Sağlıklı Mutfakların Tek İhtiyacı Philips Buharlı Pişirici Ve Yoğurt Ustası

Sağlıklı beslenmek için mutfakta uzun saatler geçirme veya lezzetsiz yemekler yeme devri sona erdi. Philips Buharlı Pişirici ve Yoğurt Ustası ile buharda cheeseburger’den Uzakdoğu usulü somona ve yeşil çaylı keke kadar birbirinden farklı, lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı yiyecekler hazırlayabilir; kendiniz, sevdikleriniz ve çocuklarınız için sağlıklı beslenme alternatifleri oluşturabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek demek artık seçeneklerin az olduğu bir beslenme diyetinde lezzetsiz …

Devamını oku »

İstanbul Aşçılar Derneği Kuruldu

İstanbul Aşçılar Derneği(İSASDER), Türk Mutfağındaki bilinmeyenlerin araştırılması, şeflerin profesyonel ve akademik olarak eğitimi ve sektörün eleman ihtiyacını karşılama amaçları ile İstanbul’da kuruldu. İSASDER yönetim kurulu başkanı Ümit Düz yaptığı açılış konuşmasında, yeme–içme ve hizmet sektöründeki eğitim-öğretim ve iş bulma konularındaki noksanlıklara dikkat çekti. Derneğin Avcılar ilçesindeki merkez binasının açılışına İstanbul’daki değerli şeflerimizin yanı sıra Avcılar Kaymakamı Sayın Hulusi Doğan, Avcılar …

Devamını oku »

Seyidoğlu ile Lokum Gibi Tatlı Sohbetler

Seyidoğlu, tarihi Anadolu tarihi kadar eski olan özel tatlılarımızdan “Lokum”u en leziz haliyle günümüze taşıyor. Hem kültürel değeri olan hem besleyici bir tatlı çeşidi olan lokum, Seyidoğlu’nun ustaları tarafından özenle hazırlanıyor. Seyidoğlu, taze lokumun damakta bıraktığı tadı başka şeyde bulamayanlar için farklı lokum çeşitleri sunuyor. Eve gelen misafirlerinize en güzel ikramlık, kırk yıl hatırı olan kahvenin en leziz tamamlayıcısı, çocukların …

Devamını oku »

Beş Çayına Lezzetli Simitler Hazırlamak Yuva Simit Karışımı İle Mümkün

Evinde sağlıklı ve lezzetli ekmek ve hamur işi yapmak isteyenler için farklı ürün alternatifleri geliştiren Yuva, poğaça karışımının ardından şimdi de ‘simit karışımı’ ile sektöründe bir ilke imza attı. Okulda, iş yerinde, sokakta, vapurda kısacası hayatımızın her anında yemekten keyif aldığımız, Türk damak tadının vazgeçilmez kültürel bir parçası olan simitin evde, hijyenik koşullarda yapılmasını sağlayan ‘Yuva Simit Karışımı’, beş çaylarında …

Devamını oku »

Tarihi Pideciden Yeni Bir Lezzet “Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide”

Fatih Karadeniz Pidecisi, Karadeniz’in yöresel ürünleriyle hazırlanan ve tarihi taş fırında pişen pidelerine bir yenisini daha ekledi. Tarihi pideci kış aylarına özel protein deposu olarak sunduğu Karadeniz usulü terbiyeli Kuşbaşılı Pide’si ile lezzet tutkunlarını fethetmeye hazırlanıyor. Özel besi çiftliğinde büyütülmüş dananın en güzel yerinden alınan tranç etinin Karadeniz usulüyle terbiye edilmesiyle hazırlanan Kuşbaşılı Pide, damaklarda benzersiz bir tat bırakıyor. Lezzete …

Devamını oku »

Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması Eker İle Lezzetlendi

17- 19 Ekim tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşen Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışmasında Eker, 7 ülkeden 700 aşçıyı lezzet şöleninde yarıştırdı. Yarışmada Malta grubu birinci olurken, Yunanistan ikinci, Dubai grubu ise üçüncü oldu. Uludağ Aşçılar Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması, 17- 19 Ekim tarihleri arasında Bursa’da yapıldı. Süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini 37 yıldır kalite ve tazelikle buluşturan …

Devamını oku »