Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 9)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Şahin Sucukları’ndan Tuzu az lezzeti çok sucuk

Damak tadından ve kalitesinden ödün vermeden 1923’ten günümüze; pastırma ve sucukta geleneksel lezzeti ve yenilikleriyle adından söz ettiren Şahin Sucukları, şimdi de “Tuzu Azaltılmış Sucukla” raflardaki yerini alıyor. Ar-ge çalışmaları sonucunda; 2011 yılında ‘mantı ve altın kesim’ ile başlayarak, 2014 yılında, ‘çemen sarımsak kokusuz sucuk’la da zirve yapan Şahin Sucukları, bu yılı ise yine bir ilk ve yeni bir lezzet …

Devamını oku »

Kahvaltı Etmeyen Kişiler Obez Oluyor

Yapılan çalışmalarda düzenli kahvaltı yapmayan veya kahvaltıda yeterli miktarda doğru besinleri tüketmeyen kişilerin daha fazla obez olduğu görüldü. Kahvaltı edilmemesi sonucunda öğle vaktinde daha fazla açıkılacağı ve bunun sonucunda da bir sonraki öğünde besin tüketiminin daha fazla olacağı unutulmaması gerekir. Ortalama 8-9 saatlik açlık sonrası vücut, beslenmeye en çok sabah ihtiyaç duyar bu yüzden de en önemli öğün kahvaltıdır diyen …

Devamını oku »

Profilo’dan Aynı Anda Üç Yemek Pişirebilen Yeni Buharlı Pişirici

Profilo Ev Aletleri’nin havaya ve suya temas etmeden hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler yapılmasını sağlayan yeni PSC1002V buharlı pişirme makinesinde sadece sebzeler değil, et de haşlanıyor hatta, sulu yemek ve pilav da yapılabiliyor. Yeni Profilo buharlı pişirici aynı zamanda yemekleri ısıtmak için de kullanılabiliyor. Üstelik 3 yemeği biranda pişirme sırasında kokular da birbirine karışmıyor. ‘Anneliğin zor şartları varsa, annelerin …

Devamını oku »

Pakmaya’dan Yeni Meyveli Sos

Türk tüketicisini yeni ürünler ile tanıştırmaya devam eden Pakmaya, soslar kategorisinde ‘Çikolatalı Sos’tan sonra ‘Meyveli Sos’ ürününü de piyasaya sundu. 24 Kasım 2014, İstanbul; İnovatif kimliği ile Türk tüketicisini yeni ürünler ile tanıştırmaya devam eden Pakmaya pişirme yardımcıları, pudingler ve Türk tatlılarından sonra sosla Pakmaya’dan Yeni Meyveli Sos Türk tüketicisini yeni ürünler ile tanıştırmaya devam eden Pakmaya, soslar kategorisinde ‘Çikolatalı …

Devamını oku »

Yurdagül: “Sağlıklı beslenme trendi ile bitki ve meyve çayı tüketimi artıyor”

Kış ayları yaklaşırken, vücudumuzu mevsim değişimine hazırlamanın en önemli yardımcılarından bitki ve meyve çaylarına olan ilgi de artıyor. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme trendlerine bağlı olarak bitki ve meyve çayı tüketiminin son yıllarda arttığını vurgulayan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, bitki ve meyve çaylarının özellikle kış mevsiminin olumsuz etkilerinden korunmayı desteklediğini ve aynı zamanda tüketicilerin …

Devamını oku »

Süt İçerek Sonbaharda Zayıflayan Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

İçinde bulunduğumuz sonbaharla birlikte artan hastalıkların risklerinin çaresi, içeriğinde bulunan 40’tan fazla besin öğesi ile bağışıklık sistemini de güçlendiren sütte saklı. Uzmanlar, sonbaharla zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte gribal enfeksiyonlarda görülen artış, önlem arayışlarını da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli olarak …

Devamını oku »

Bir Lezzet Harikası Filizler Fıstıklı Steak Köfte

20 yıldır lezzet ve kalitesinden ödün vermeden yoluna devam eden Filizler Köftecisi mönüsünde yer alan Fıstıklı Steak Köfte adeta bağımlılık oluşturuyor. Çıtır fırın patates, sebze buketiyle birlikte servis edilen bu özel lezzet görselliğiyle de iştah kabartıyor. Antep fıstığı ve özel olarak hazırlanan köfte etinin biraraya gelmesiyle harmanlanan fıstıklı steak köfte, 200 gramlık oldukça doyurucu bir yemek. ‘Benim için fazla büyük’ …

Devamını oku »

Alarko-Leröy’den Migros’a Özel Somon Füme

Migros için “Private Label – Özel Markalı” olarak üretilen somon füme tüm Türkiye’de satışa sunuluyor. ‘Migros Somon Füme’, servise hazır şekilde geliştirilen 100 gramlık “aç ve tüket” ambalajında lezzetli, pratik ve sağlıklı bir yemek alternatifi oluyor. Alfarm Alarko-Leröy, Migros ile yaptığı işbirliği ile, Norveç’te özel kafeslerde yetiştirdiği somon balıklarını, yine kendi işleme tesislerinde katma değerli ürünlere dönüştürüyor. Yüzde yüz doğal …

Devamını oku »

Chobani’den Amerika’daki Yeni Girişimciler İçin “Chobani Gıda Kuluçkası”

Chobani, yeni projesi “Gıda Kuluçkası” ile Amerika’da, doğal ve erişilebilir gıdalara odaklanan şirketlere yatırım yaparak ölçeklenmelerine yardımcı olacak. Amerika’nın ünlü yoğurt markası Chobani, türünün tek örneği olan ve yeni gıda girişimcilerine yatırım yaparak destekleyecek Chobani Gıda Kuluçkası (Chobani Food Incubator) programını duyurdu. Program; Chobani’nin yalnızca doğal malzemelerle hazırlanan, yarının gıda endüstrisini olumlu biçimlendirecek, lezzetli, besleyici ve erişilebilir gıdaya olan inancından …

Devamını oku »

Pakmaya’dan Bitkisel Sıvı Krem Şanti

Pastacılık alanındaki ürünleriyle dikkatleri üzerine çeken Pakmaya, krem şanti kategorisine yeni bir ürün ekledi. Bitkisel Sıvı Krem Şanti adı verilen ürün şekerli ve şekersiz olmak üzere iki ayrı seçenek ile piyasaya sunuluyor. Şekerli olarak tüketicilerin beğenisine sunulan Pakmaya Bitkisel Sıvı krem Şanti, lezzetli olmasının yanı sıra pastacılık ürünlerinde, tatlılarda, meyve salatalarında kullanılabiliyor. Pasta sıvama, süsleme ve dolgu kreması olarak değerlendirilebilen …

Devamını oku »