Ana Sayfa » Dünya Mutfağı (sayfa 5)

Dünya Mutfağı

Osso Buco

Malzemesi 1 kilo dana incik 1 kilo büyük baş soğan 1 adet büyük diş sarımsak 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı balsamik sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı Osso Buco Tarifi; Aldığınız etleri bir gün önceden ağzı kapalı bir kaba koyarak üstüne tane karabiber, defne yaprağı ve halka soğan koyup, suyla doldurun. Bu şekilde buzdolabında beklemeye bırakın. Tencerede 4 çorba …

Devamını oku »

Mantar Borani

Malzemeler: √ 500 gram mantar √ 1 adet kuru soğan √ 2 çorba kaşığı tereyağı √ 1 su bardağı yoğurt √ Tuz, karabiber √ Yarım demet maydanoz Mantar Borani Tarifi; Tereyağında küp doğranmış soğanları ve mantarları soteleyin. Maydanozu kıyıp tuz, karabiber ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş mantarların üzerine dökün.

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Malzemeler: √ 1 çay bardağı kuru fasulye √ 1 çay bardağı nohut √ 1 çay bardağı yeşil mercimek √ 500 gram taze barbunya √ 500 gram taze fasulye Sos İçin: √ 1 adet kuru soğan √ 1 adet acı yeşil biber √ 1 çay bardağı zeytinyağı √ 3 adet limonun suyu √ 4 diş sarımsak √ Yarım demet maydanoz √ …

Devamını oku »

Diavola Roma Pizza

Malzemesi • 70 gram domates sos • 120 gram Mozarella peyniri • 60 gram İtalyan sucuğu • 50 gram kırmızı soğan Diavola Roma Pizza Tarifi: Bir gün önceden yoğurduğunuz ve dinlendirdiğiniz hamuru açın. Üzerine domates sos sürün. Rendelenmiş mozarella peynirini ilave edin ve üzerine İtalyan sucuğu, acı biber, kırmızı soğan serptikten sonra fırında pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Devamını oku »

Tagliatelle Pesto

Malzemesi   Hamur İçin: • 1 kilo beyaz un • 250 gram irmik • 11 adet yumurta • 50 gram zeytinyağı Pesto Sos İçin: • 50 gram fesleğen • 10 gram çam fıstığı • 10 gram parmesan peyniri • 2 gram tuz • Yarım diş sarımsak • 100 gram zeytinyağı • Tüm malzemeleri karıştırarak kaynatın. Krema Sos İçin: • 90 …

Devamını oku »

Balkabaklı Ravyoli

Malzemesi İçi İçin: • 120 gram balkabağı • 10 gram soğan • Yarım diş sarımsak • 2-3 yaprak adaçayı • 2 gram tuz • 0,5 gram karabiber • 10 gram ricotta peyniri Hamur İçin: • 150 gram un • 25 gram irmik • 1 adet yumurta • 1 yemek kaşığı zeytinyağı • 3 yemek kaşığı su • 1 gram tuz …

Devamını oku »

Penne Pollo

Malzemesi • 180 gram penne makarna • 150 gram tavuk fileto • 80 gram mantar • 120 gram krema • 2 gram kekik • 1 gram nane • 2 gram tuz • 0,5 gram karabiber • 5 gram köri • 5 gram bal • 5 gram maydanoz • 10 gram parmesan peyniri • 10 ml zeytinyağı Köri Sos İçin: • …

Devamını oku »

Soyalı Tavuk ve Sebzeli Noodle

Malzemeler: • 800 gram şerit doğranmış  tavuk göğsü • 1 adet şerit doğranmış kırmızı biber • 1 adet  şerit doğranmış sarı biber • 1 adet şerit doğranmış dolmalık biber • 5 tek ince doğranmış kültür mantarı • Yarım adet ince kıyım soğan • 1 adet şerit doğranmış havuç • 2 diş ince doğranmış sarımsak • 5 kaşık mısır nişastası • 1 su …

Devamını oku »

Lumpia (Vietnam Böreği)

Malzemeler: lumpia hamuru,yoksa yufka 2 tam parca tavuk gogsu 1 kilo soya filizi 5 orta boy havuc 5 pirasa 2 orta kuru sogan Vietnam Böreği Tarifi: Tavugu kendi suyunda pisirin,pistikten sonra ince ince tiftin.Havucu rendeleyin,suyunu alin.Pirasayi cok ince kiyin,4-5 kere sicak suda bekletin.maksat pirasanin diriligi almak ve bir miktar pismesini saglamak. Soya filizini ayiklayabilirsiniz,ama ayiklamasanizda cok farketmiyor.Tavaya cok az siviyag …

Devamını oku »

Zeytinli Tavuk (Cezayir)

Malzemeler: 5 parça kemiksiz tavuk budu 250 gr. yeşil zeytin 200 gr. kıyma 1 büyük baş soğan 2 çorba kaşığı un 100 gr. mantar 1/2 demet maydanoz 1/2 limon 50 gr. tereyağı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Zeytinli Tavuk Tarifi : Derin bir kapta suyu kaynatın. İçine yeşil zeytinleri atarak 2-3 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan …

Devamını oku »