Ana Sayfa » Dünya Mutfağı (sayfa 5)

Dünya Mutfağı

Penne Pollo

Malzemesi • 180 gram penne makarna • 150 gram tavuk fileto • 80 gram mantar • 120 gram krema • 2 gram kekik • 1 gram nane • 2 gram tuz • 0,5 gram karabiber • 5 gram köri • 5 gram bal • 5 gram maydanoz • 10 gram parmesan peyniri • 10 ml zeytinyağı Köri Sos İçin: • …

Devamını oku »

Soyalı Tavuk ve Sebzeli Noodle

Malzemeler: • 800 gram şerit doğranmış  tavuk göğsü • 1 adet şerit doğranmış kırmızı biber • 1 adet  şerit doğranmış sarı biber • 1 adet şerit doğranmış dolmalık biber • 5 tek ince doğranmış kültür mantarı • Yarım adet ince kıyım soğan • 1 adet şerit doğranmış havuç • 2 diş ince doğranmış sarımsak • 5 kaşık mısır nişastası • 1 su …

Devamını oku »

Lumpia (Vietnam Böreği)

Malzemeler: lumpia hamuru,yoksa yufka 2 tam parca tavuk gogsu 1 kilo soya filizi 5 orta boy havuc 5 pirasa 2 orta kuru sogan Vietnam Böreği Tarifi: Tavugu kendi suyunda pisirin,pistikten sonra ince ince tiftin.Havucu rendeleyin,suyunu alin.Pirasayi cok ince kiyin,4-5 kere sicak suda bekletin.maksat pirasanin diriligi almak ve bir miktar pismesini saglamak. Soya filizini ayiklayabilirsiniz,ama ayiklamasanizda cok farketmiyor.Tavaya cok az siviyag …

Devamını oku »

Zeytinli Tavuk (Cezayir)

Malzemeler: 5 parça kemiksiz tavuk budu 250 gr. yeşil zeytin 200 gr. kıyma 1 büyük baş soğan 2 çorba kaşığı un 100 gr. mantar 1/2 demet maydanoz 1/2 limon 50 gr. tereyağı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Zeytinli Tavuk Tarifi : Derin bir kapta suyu kaynatın. İçine yeşil zeytinleri atarak 2-3 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan …

Devamını oku »

Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama

Malzemeler: • 4 adet fileto kaya levreği • 1 paket krema • 2 adet taze soğan • Kırmızı biber • 1 demet Frenk soğanı • 1 demet Frenk maydanozu • 4 diş sarımsak • 1 adet limon kabuğu rendesi • 3 adet kırmızı veya yeşil biber • 200 gram mantar • 1 su bardağı un Garnitur İçin: • 2 adet …

Devamını oku »

Kırgız Mantı

Malzemeler: Hamuru için: • 1 kilo un • 7 adet yumurta • 2 yemek kaşığı zeytinyağı İç malzemesi: • 200 gram kıyma • 1 adet soğan • 2 diş sarımsak • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Tuz, karabiber Sunum için: • Birkaç dal dereotu • 2 diş ezilmiş sarımsak • 1 büyük kase yoğurt Kırgız Mantı Tarifi: Hamur için; Bütün …

Devamını oku »