Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart
(4 – 6 Kişilik)
Malzemeler:
Tart Hamuru İçin:
500 gram un
200 gram tereyağı
100 gram ılık su
1 adet yumurta
75 gram toz şeker
1 paket vanilya
Kreması İçin:
500 gram süt
150 gram toz şeker
125 gram un
Yarım paket vanilya
100 gram margarin
50 gram beyaz çikolata
Yeterli miktarda sıcak su
1 adet hurma
Yarım salkım üzüm ve pudra şekeri
Hazırlanışı:
Tart hamurunu hazırlayın ve dinlendirin.
Kreması için; Margarin, beyaz çikolata ve sıcak su hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın. Krema haline getirin. Bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede margarini eritin. Beyaz çikolata ve sıcak suyu ekleyip sos kıvamına getirin. Tüm malzemeyi miksere alıp karıştırın. Tart hamurunu 160 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Çıkardığınız hamura paralı poker oyna kremayı yayın, hurmaları ince dilimler şeklinde kesip üzerine dizin. Üzümleri yanlarına dizin. 160 dereceye ayarlı fırında tekrar 45 dakika tekrar pişirin. Arzunuza göre bir miktar hamuru ayırıp üzerine kabak koyup, örgüde yapabilirsiniz.