Güllü Bademli Şerbet
(4 Kişilik)
Güllü Bademli Şerbet İçin Malzemeler:
200 gram öğütülmüş badem
250 ml. su
500 gram toz şeker
10-12 adet kakule tohumu
1 kahve fincanı gül suyu (gıda için satılanlardan)
1 avuç gül yaprağı (yenilebilen cinsten)
Güllü Bademli Şerbet Hazırlanışı:
Bademleri, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın.
Kakule tohumlarını, gül suyu ve gül yaprakları ile birlikte havanda iyice öğütün. Bu karışımı şekerli suya ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri kontrol ederek temizleyin. Şerbet koyulaşınca ocaktan alın. İnce telli bir süzgeç yardımı ile dibinde biriken tortuları süzün. Soğutun. İsteğe göre buz ilavesi ile servis yapın.
#GüllüBademliŞerbet #GüllüBademliŞerbetTarifi #GüllüBademliŞerbetMalzemeler #Şerbet #ŞerbetTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi