Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İçecek Tarifleri

Güllü Bademli Şerbet

by Yemek Zevki Editör
17 Haziran 2016
in İçecek Tarifleri
473 20
0
Güllü Bademli Şerbet
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

güllü-serbet

Güllü Bademli Şerbet

(4 Kişilik)

Güllü Bademli Şerbet İçin Malzemeler:

200 gram öğütülmüş badem

250 ml. su

500 gram toz şeker

10-12 adet kakule tohumu

1 kahve fincanı gül suyu (gıda için satılanlardan)

1 avuç gül yaprağı (yenilebilen cinsten)

 

Güllü Bademli Şerbet Hazırlanışı:

Bademleri, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın.

Kakule tohumlarını, gül suyu ve gül yaprakları ile birlikte havanda iyice öğütün. Bu karışımı şekerli suya ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri kontrol ederek temizleyin. Şerbet koyulaşınca ocaktan alın. İnce telli bir süzgeç yardımı ile dibinde biriken tortuları süzün. Soğutun. İsteğe göre buz ilavesi ile servis yapın.

#GüllüBademliŞerbet #GüllüBademliŞerbetTarifi #GüllüBademliŞerbetMalzemeler #Şerbet #ŞerbetTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

Tags: GüllüBademliŞerbetGüllüBademliŞerbetMalzemelerGüllüBademliŞerbetTarifişerbetŞerbetTarifiyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

Kağıtta Levrek

Next Post

Şekersiz Karadut Reçeli

Yemek Zevki Editör

Next Post
Şekersiz Karadut Reçeli

Şekersiz Karadut Reçeli

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki