Ana Sayfa » Etiket arşivi: şerbet

Etiket arşivi: şerbet

Güllü Bademli Şerbet

Güllü Bademli Şerbet (4 Kişilik) Güllü Bademli Şerbet İçin Malzemeler: 200 gram öğütülmüş badem 250 ml. su 500 gram toz şeker 10-12 adet kakule tohumu 1 kahve fincanı gül suyu (gıda için satılanlardan) 1 avuç gül yaprağı (yenilebilen cinsten)   Güllü Bademli Şerbet Hazırlanışı: Bademleri, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. …

Devamını oku »

Boyan Şerbeti

Boyan Şerbeti Tarifi Boyan Şerbeti İçin Malzemeler: 4 tatlı kaşığı kıyılmış meyan kökü 4 su bardağı su Yarım limonun suyu 5-6 dal taze nane Buz parçaları Boyan Şerbeti Hazırlanışı: Meyan kökünün üzerine 4 bardak soğuk suyu ekleyin. Kapağını kapatıp 1 saat bekletin. Sonra tülbent yardımıyla iyice süzün. Elde ettiğiniz suyun içine limon suyu nane yaprağı ve buz parçaları ekleyin. Soğuk soğuk servis yapın. #BoyanŞerbeti …

Devamını oku »

Karadut Şerbeti

Karadut Şerbeti Tarifi Karadut Şerbeti İçin Malzemeler: 1 kilo karadut 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzdükten sonra kevgirin içine alın. Kevgirin altına derin bir kap yerleştirin. Meyveleri elinizle sıkarak suyunu çıkartın. Kenarda bekletin.

Devamını oku »

Karadut Şerbeti

Karadut Şerbeti Karadut Şerbeti için Malzemeler: 500 gram taze karadut 1.5 lt su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Dutları zedelemeden yıkayıp süzün. Daha sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu, çubuk tarçını veya yıldız anasonu ekleyin. Orta ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave edin. Şeker eridikten sonra birkaç kaşık bardağa alıp tadına bakın ve …

Devamını oku »

Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti Kızılcık Şerbeti için Malzemeler: 500 gram kızılcık 2 litre su 2 su bardağı toz şeker 2-3 adet karanfil Kızılcık Şerbeti Hazırlanışı: Kızılcıkları, varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve temizleyin. 2 litre suyu tencereye dökün. Kızılcıkları ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Kaynayıp rengi koyulaşmaya başlayınca tane karanfilleri içine atın. Ateşi kısın. Yarım saat …

Devamını oku »

Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti

Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti için Malzemeler: 1 büyük salkım üzüm (400-500 gram) 1.5 litre su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon Birkaç yaprak taze nane Kokulu Siyah Üzüm Şerbeti Hazırlanışı: İlk olarak üzümleri dalından ayırıp yıkayın. Daha sonra tencereye alıp suyunu ekleyin. Şekerini de ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve limonu posasıyla birlikte içersine bırakın. Üzüm iyice rengini …

Devamını oku »

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Reyhan Şerbeti için Malzemeler: 1 demet taze reyhan 1 litre su 6-7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Reyhan Şerbeti Hazırlanışı: Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonrayaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın. Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekeri ve anason tanesini …

Devamını oku »