Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Fesleğenli Kısır

Fesleğenli Kısır

Malzemeler:
• 2 su bardağı ince bulgur
• 1,5 su bardağı sıcak su
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 çorba kaşığı kuru reyhan
• 4 çorba kaşığı nar ekşisi
• 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
• 1 demet taze fesleğen
• 10 dal frenk soğanı
• Yarım demet nane
• Birkaç yaprak marul

Fesleğenli Kısır Tarifi;
Geniş bir tepsiye bulguru aktarın. Salçaları ekleyin. Sıcak suyu ilave edip iyice karıştırın. Kuru reyhanı da ekleyip tatlandırın. Tepsinin üzerini bir kapakla kapatın, yeterince şişmesi için yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Yeşillikleri çok ince kıyıp yeterince dinlenmiş bulgurlu karışıma ilave edin. Karıştırıp kalan malzemeyi de ekleyin. Marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Muratbey, Dünya Sağlık Günü’nde peynirin önemine dikkat çekti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir