Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Vişneli Mekik

by Yemek Zevki Editör
20 Temmuz 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler, Tatlı Tarifleri
478 15
0
Vişneli Mekik
765
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Vişneli Mekik

(1 Tepsi İçin)

 

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı süt

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Yarım su bardağı ince çekilmiş badem

1 su bardağı dondurulmuş vişne

Vişneli Mekik

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek çırpın. Suyu, sütü ve zeytinyağını  ekleyin. Mikserin düşük ayarında 1 dakika kadar karıştırın.

Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ince çekilmiş badem tozunu harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırın. Hamuru varsa yağlanmış mekik kalıplarına paylaştırın. Ortalarına birer tane dondurulmuş vişne parçası yerleştirin. Dilerseniz ikişer tane de ekleyebilirsiniz. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Tags: beslenmeçay saatiçayın yanında ne gider?Diyetkek tarifiSağlıktatlı tarifleriVişneli Mekik Kek
Previous Post

Parmesanlı Grissini

Next Post

Patatesli Poğaça

Yemek Zevki Editör

Next Post
Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki