Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Vişneli Mekik
Vişneli Mekik

Vişneli Mekik

Puan ver

Vişneli Mekik

(1 Tepsi İçin)

 

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı süt

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Yarım su bardağı ince çekilmiş badem

1 su bardağı dondurulmuş vişne

Vişneli Mekik

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek çırpın. Suyu, sütü ve zeytinyağını  ekleyin. Mikserin düşük ayarında 1 dakika kadar karıştırın.

Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ince çekilmiş badem tozunu harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırın. Hamuru varsa yağlanmış mekik kalıplarına paylaştırın. Ortalarına birer tane dondurulmuş vişne parçası yerleştirin. Dilerseniz ikişer tane de ekleyebilirsiniz. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

OKU ➤  Kayısılı Çiğ Kabak Salatası

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Puan ver Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz