Çikolatalı Mousse (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 175 gram bitter çikolata 90 ml. süt 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı limon suyu 225 ml. krema Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatanın içine sütü ekleyin. Karıştırıp 10 dakika kadar kenarda bekletin. Yumurta beyazı ile limon suyunu cam bir kasede, çırpma teli yardımı ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Kremayı da ayrı bir …
Devamını oku »Etiket arşivi: tatlı tarifleri
Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta
Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Keki İçin: 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı bal kabağı (püre halinde) 2 su bardağı un İç Kreması İçin: 1 paket sade pasta kreması 1 çay bardağı fındık içi kırılmış 2 su bardağı balkabağı püresi İsteğe …
Devamını oku »Pratik Muhallebi
Pratik Muhallebi (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker 50 gram margarin 2-3 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 200 gram labne peyniri Üzeri İçin: Orman meyvesi, Antep fıstığı içi, bir tutam mavi haşhaş Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp poker siteleri servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğutun. …
Devamını oku »Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri
Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri Yaz aylarının lezzetli meyveleriyle çay ve kahvenin yanına yakışacak lezzetli ikramlıklar hazırladık. Şeftalili Tart (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri İçin: 3 adet büyük boy şeftali 2 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Vişneli Mekik
Vişneli Mekik (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un Yarım su bardağı ince çekilmiş badem 1 su bardağı dondurulmuş vişne Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek …
Devamını oku »AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ
AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ OLDU AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ her yıl bir öncekinden daha seçkin yerlerde organize edilen Aya Grup İftar Daveti bu yıl da İstanbul boğazının panoramik manzarasına sahip Four Seasons at the Bosphorus Otel’de gerçekleşti. 7.si gerçekleştirilen iftar davetinde Alarko(Toshiba) , Samsung Electronics Türkiye, Daikin, LG Electronics Türkiye, Viessman, Jhonson Controls (York) …
Devamını oku »Şeftali ve Kayısılı Tatlı
Şeftali ve Kayısılı Tatlı Malzemeler: 2 adet şeftali 4 adet kayısı 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşı esmer toz şeker 1 adet portakalın suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet karanfil (havanda ezilmiş) Şeftali ve Kayısılı Tatlı Hazırlanışı: Şeftali ve kayısıları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri dörde, kayısıları da ikiye bölün. Geniş bir tavayı ısıtın. Portakal suyunu, tarçını, …
Devamını oku »Cennet Çamuru
Cennet Çamuru (4 – 6 Kişilik) Cennet Çamuru İçin Malzemeler 750 gram kadayıf Yarım kilo kaymak 250 gram tereyağı 150 gram toz Antep fıstığı 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı toz şeker Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Cennet Çamuru Hazırlanışı Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın …
Devamını oku »