Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

by Yemek Zevki Editör
16 Ocak 2018
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
464 29
0
Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

(4 – 6 Kişilik)

Malzemeler:

Tart Hamuru İçin:

500 gram un

200 gram tereyağı

100 gram ılık su

1 adet yumurta

75 gram toz şeker

1 paket vanilya

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Kreması İçin:

500 gram süt

150 gram toz şeker

125 gram un

Yarım paket vanilya

100 gram margarin

50 gram beyaz çikolata

Yeterli miktarda sıcak su

1 adet hurma

Yarım salkım üzüm ve pudra şekeri

Hazırlanışı:

Tart hamurunu hazırlayın ve dinlendirin.

Kreması için; Margarin, beyaz çikolata ve sıcak su hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın. Krema haline getirin. Bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede margarini eritin. Beyaz çikolata ve sıcak suyu ekleyip sos kıvamına getirin. Tüm malzemeyi miksere alıp karıştırın. Tart hamurunu 160 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Çıkardığınız hamura paralı poker oyna kremayı yayın, hurmaları ince dilimler şeklinde kesip üzerine dizin. Üzümleri yanlarına dizin. 160 dereceye ayarlı fırında tekrar 45 dakika tekrar pişirin. Arzunuza göre bir miktar hamuru ayırıp üzerine kabak koyup, örgüde yapabilirsiniz.

 

Tags: Tariflertatlı tarifiTrabzon Hurmalı ve Üzümlü TartTrabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart nasıl yapılıryemek tarifi
Previous Post

Sarımsaklı Et Kapama

Next Post

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki