Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Tavuklu Kapama

Tavuklu Kapama

kapama

 

Tavuklu Kapama Malzemeler

1 kilo tavuk (kalçalı but)

1 su bardağı pirinç

Tuz

Karabiber

Tavuklu Kapama Hazırlanışı

Öncelikle tavuğu parçalara ayırın. Bir tencerede çok fazla pişirmeden haşlayın. Pirinci iyice yıkayıp süzün. Bir fırın kabına önce pirinci yayın. Üzerine haşlanmış tavukları ilave edin. Kalan tavuk suyuna tuz ve karabiber katıp, pirinçli karışımın üzerine döküp, 200 dereceli fırında suyunu çekene ve tavuklar kızarana kadar pişirip, servis yapın.

OKU ➤  Havuç Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir