Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 84)

Tatlı Tarifleri

Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler: • 1 paket büyük boy tost ekmeği • 1 litre vişne suyu • 500 gram toz şeker • 100 gram taze kaymak Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »

Kayısı Güzeli

Malzemeler: • 1 paket margarin (oda sıcaklığında) • 1 su bardağı pudraşekeri • 1 adet yumurta • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Un Marmeladı İçin: • Kayısı püresi • Ceviz içi • Toz şeker Kayısı Güzeli Tarifi; Hamuru için; Azar azar un ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Pürüzsüz ve hafif yumuşak bir hamur elde edene dek …

Devamını oku »

Jöleli Kayısı Tatlısı

Malzemeler: • 1 kilo gün kurusu kayısı • 2 kilo kompostoluk gün kurusu kayısı • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 su bardağı ayçiçeği yağı • Yarım çay bardağı rendelenmiş Hindistancevizi • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi Süslemek için: • 1 su bardağı soyulmuş kayısı çekirdeği • Yarım çay bardağı tüm yeşil fıstık • Ceviz içi • Sade jöle …

Devamını oku »

Kavunlu Sorbe

Malzemeler: • 1 adet küçük boy kavun • 4-5 yaprak taze fesleğen • 4-5 yaprak taze nane • 1 çay kaşığı vanilya özütü • 2 limon kabuğu rendesi • 5 adet büyük boy limon Kavunlu Sorbe Tarifi; Limonları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra tepesini sonrasında kapak olarak kullanabilecek şekilde (yatay) olarak kesin. Limonların içini küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın. İçini …

Devamını oku »

İncirli Armut Kurabiye

Malzemeler: • 1 kilo un • 600 gram margarin • 200 gram toz şeker • 200 gram pekmez • 20 gram kabartma tozu • 4 adet yumurta • 200 gram Hindistan cevizi • 200 gram parça çikolata • 500 gram doğranmış kuru incir İncirli Armut Kurabiye Tarifi; Malzemelerin hepsini sırası ile bir kaba koyun. Tamamını yoğurduktan sonra armut şeklini verin. …

Devamını oku »

Kayısılı Mini Cheesecake

Malzemeler: • 1 paket pötibör bisküvi • 1 paket yulaflı bisküvi • 1 su bardağı fındık içi • 50 gr eritilip ılınmış tereyağı • 200 gram labne peyniri • 1,5 çay bardağı toz şeker • 2 adet yumurta • 1 paket vanilya • 1 çorba kaşığı buğday nişastası • 10 adet taze kayısı Hazırlanışı: Kayısıların çekirdeklerini temizleyip blender yardımı ile …

Devamını oku »

Demirhindi Şerbeti

Malzemesi • 1,5 litre su • 150 gram demir hindi • 300 gram toz şeker • 1 çubuk tarçın • 5-6 adet karanfil Demirhindi Şerbeti Tarifi: Demirhindiyi birkaç defa yıkadıktan sonra sterilize edilmiş ılık suyun içinde altı saat boyunca bekletin. Beklettiğiniz suyla birlikte tencereye aktarın. Çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25 dakika …

Devamını oku »

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

Malzemesi • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 paket kabartma tozu • 1 su bardağı galeta unu • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Şerbeti için: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı su Galeta Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi: Şerbeti …

Devamını oku »

Sütlü ve Meyveli Paluze

Malzemesi • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 2 çay bardağı nişasta • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çorba kaşığı file badem • 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini • 1 çorba kaşığı kuru üzüm • Nar taneleri Sütlü ve Meyveli Paluze Tarifi; Su, süt, nişasta …

Devamını oku »

Makomat Pie

Malzemesi • Bitter çikolata • Tereyağı • Yumurta • Pudra şekeri • Karamelli dondurma • Pötibör bisküvi Makomat Pie Tarifi; Çikolata ve tereyağını benmari usulü ile eritin. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Beyaz bir mereng yapın. Çikolata eridikten sonra sarısını ilave edin. Merengle, pudra şekeri ve çikolatayı birleştirin. Sonra bir tepsinin zeminine bisküvileri parça haline getirip, serin. Hazırladığınız karışımı kırılmış …

Devamını oku »