Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kremalı Lor Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
11 Ağustos 2013
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Kremalı Lor Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• Yarım kilo lor
• Yarım bardak şeker
• 1 bardak süt
• 4 adet yumurta
• 1 bardak ince irmik
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Yarım kilo toz şeker (şerbet için)
• 1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
• 100 ml. likit krema
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 5 çorba kaşığı süt
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı vanilya

Kremalı Lor Tatlısı Tarifi:
Derin bir kasede loru ılık sütle pütürsüz olana kadar iyice ezin. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. Karıştırın. 1 bardak irmik, kabartma tozu, vanilya ilave edip tekrar karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp fırında pembe renkte pişirin. Şerbeti için; Yarım kilo şekeri, üzerini geçecek kadar suyla kaynatın. Kaynayınca limon suyunu katıp bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine dökün. Şerbetini çektirin. Kreması için; Derin bir kasede süzme yoğurt, krema,toz şeker, süt ve vanilyayı mikserle çırpın. Soğumuş tatlının üzerine kremayı eşit şekilde kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika süreyle pişirin. Birkaç saat bekletip servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Caribou Coffee Serinletme Garantili…

Next Post

Güllaç Yaprağında Bonfile

Yemek Zevki Editör

Next Post
Güllaç Yaprağında Bonfile

Güllaç Yaprağında Bonfile

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki