Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kremalı Lor Tatlısı

Kremalı Lor Tatlısı

Malzemeler:
• Yarım kilo lor
• Yarım bardak şeker
• 1 bardak süt
• 4 adet yumurta
• 1 bardak ince irmik
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Yarım kilo toz şeker (şerbet için)
• 1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
• 100 ml. likit krema
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 5 çorba kaşığı süt
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı vanilya

Kremalı Lor Tatlısı Tarifi:
Derin bir kasede loru ılık sütle pütürsüz olana kadar iyice ezin. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. Karıştırın. 1 bardak irmik, kabartma tozu, vanilya ilave edip tekrar karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp fırında pembe renkte pişirin. Şerbeti için; Yarım kilo şekeri, üzerini geçecek kadar suyla kaynatın. Kaynayınca limon suyunu katıp bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine dökün. Şerbetini çektirin. Kreması için; Derin bir kasede süzme yoğurt, krema,toz şeker, süt ve vanilyayı mikserle çırpın. Soğumuş tatlının üzerine kremayı eşit şekilde kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika süreyle pişirin. Birkaç saat bekletip servis yapın.

OKU ➤  Serinleten Lezzetlere Keyifli Bir Yolculuk…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir