Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 79)

Tatlı Tarifleri

Elmalı Kurabiye

Malzemesi • 3 su bardağı un • 250 gram paket margarin • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 kahve kaşığı kabartma tozu • 1 kahve fincanı pudra şekeri • Yarım paket vanilya Harcı İçin: • 4 adet elma • 1 çay bardağı şeker • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 avuç ceviz içi Elmalı Kurabiye Tarifi: Hamuru için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Minik Tartlar

Malzemesi Hamuru için: • 125 gram margarin • 3 çorba kaşığı şeker • Kabartma tozu • 350 gram un İç harcı: • 1 bardak süt • Yarım kaşık un • Yarım kaşık nişasta Minik Tartlar Tarifi: Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. 15 dakika hamuru dinlendirin. Yağladığınız minik tart kalıplarına hamuru yerleştirip,175 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. İç harcı için; …

Devamını oku »

Çikolatalı ve Bademli Tart

Malzemeler: • 6 adet yumurtanın beyazı • 175 gram şeker • 200 gram badem içi • 200 gram süt • 10 gram glütensiz un • 260 gram bitter kuvertür çikolata • 85 gram tereyağı • 10 adet yumurtanın sarısı Çikolatalı ve Bademli Tart Tarifi : Yumurta beyazını çırpıp, köpük haline getirin. Yavaş yavaş 150 gram şeker ekleyin. Bademleri doğrayıp ufaltın ve …

Devamını oku »

Kavala Kurabiyesi

Malzemesi • 1 su bardağı un • Yarım su bardağı bütün kavrulmuş kırık badem • 5 yemek kaşığı tereyağı • 4 yemek kaşığı pudra şekeri • 1 adet yumurta akı • Yarım paket vanilya • 1 çay kaşığı kabartma tozu • Süslemek için pudra şekeri Kavala Kurabiyesi Tarifi: Bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Soğuyan …

Devamını oku »

Renkli Makaronlar

Malzemesi • 150 gram pudra şekeri • 150 gram toz badem • 130 gram toz şeker • 60 gram su • 110 gram yumurta akı Makoron İç Kreması: • 100 gram bitter ya da fildişi kuvertür çikolata • 200 gram krema Renkli Makaronlar Tarifi: Pudra şekeri ve toz bademi elekten geçirin (Renkli yapmak için gıda boyası ekleyin). Benmari usulü ile …

Devamını oku »

Çikolatalı Kup

Malzemesi • 1 litre süt • 3 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı toz şeker • 3 adet yumurta • Vanilya • 200 gram labne peyniri • 200 gram kavrulmuş Antep fıstığı Çikolata kreması için: • 250 gram bitter kuvertür • 250 gram süt kreması Çikolatalı Kup Tarifi: Süt, un, yumurta ve şekeri iyice karıştırıp ocağa koyun. Muhallebi kıvamına …

Devamını oku »

Vişneli Kek

 Malzemesi (28 cm.lik kalıp için) Hamur Malzemeleri: • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet yumurta • 1 çay bardağı şeker • Yarım paket kabartma tozu • Aldığı kadar un Üstü İçin: • 400 gram labne peyniri • 1 kutu krema • 1 su bardağı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 2 adet vanilya • 4 adet yumurta …

Devamını oku »

Künefe

Malzemesi • 500 gram tuzsuz taze peynir • Kadayıf hamuru • 100 gram tereyağı Şerbeti İçin: • 1 kilo şeker • Çeyrek limon • Şeker ayarı kadar su • Su, şeker ve sıktığınız limonu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Künefe Tarifi: Kadayıf hamurunu elle açın veya rondoda ince ince doğrayın. Peyniri küçük doğrayın ve rendeleyin. Kadayıf tepsisini tereyağı ile …

Devamını oku »

Çilekli Kalp Pasta

Malzemeler: Pandispanya için: + 5 adet yumurta + 4 kahve fincanı toz şeker + 4 kahve fincanı un. Krema için: + 2,5 su bardağı süt + 2 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı tepeleme un + 1 adet yumurta sarısı + 1 paket vanilya + Yarım limon kabuğu rendesi + 2 çorba kaşığı toz şeker. İçi için: + …

Devamını oku »

Kayısı Tatlısı

Malzemeler: – yarım kg kuru kayısı – 1 litre su – yarım kg tozşeker – 1 su bardağı portakal suyu – 200 gr taze kaymak – 1 su bardağı fındık içi Kayısı Tatlısı Tarifi : Kuru kayısıları bol suyla yıkayıp, 1 litre suyu ekleyin ve 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin …

Devamını oku »