Malzemeler: √ 2 adet yumurta √ Yarım su bardağı toz şeker √ Yarım su bardağı yoğurt √ Yarım çay bardağı süt √ 2 çorba kaşığı sıvı yağ √ 100 gram tereyağı √ 2 su bardağı un √ 1 paket kabartma tozu √ 1 paket vanilya √ 1 çay kaşığı karbonat √ 1 su bardağı taze yaban mersini Yaban Mersinli Muffin …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Portakallı Pelte
Malzemeler 2 adet portakal 2 bardak su 2 çorba kaşığı buğday nişastası 4 çorba kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı toz zencefil Portakallı Pelte Tarifi; Portakalları yıkayıp kuruladıktan sonra rendenin ince tarafı ile kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker, zencefil ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye aktarın. Orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar …
Devamını oku »Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları
(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 15 Dakika Pişirme Süresi: 5 Dakika Zorluk Derecesi: * Malzemeler 2 paket beyaz çikolata 1 kutu krema 1 adet muz 2 adet kivi 1 kase çilek Beyaz Çikolata Sosta Meyve Çubukları Tarifi: Meyveleri iri iri doğrayıp, şişlere geçirin. Çikolata ve kremayı benmari usulü pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ısıtın. Meyve şişlerini sosla beraber servis edin.
Devamını oku »Kadayıflı Keşkül
Malzemesi 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı ince çekilmiş badem 1 kahve fincanı su 1 çay bardağı pirinç unu 1 paket vanilya 1 adet yumurtanın sarısı Üzeri için: 150 gram kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 30 gram tereyağı 1 çay bardağı ceviz içi
Devamını oku »Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı
Malzemeler: √ 1 kilo balkabağı √ 250 gram kireç √ 1 kilo toz şeker √ Yarım limonun suyu Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı Tarifi; Balkabağını elma dilimi şeklinde doğrayın, kabuklarını soyun. Sönmemiş kireci (1 kg kabağa 250 gram kireç gelecek şekilde) bir tencere de söndürün. Sönmüş kireci soğuttuktan sonra sadece suyu kalacak şekilde özenle süzün. Doğranmış kabağın üzerine kireç suyunu, …
Devamını oku »Çilekli Tart
Malzemesi • 250 gram tart hamuru • 300 gram çilek • 100 gram krema • 50 gram soğuk jöle Çilekli Tart Tarifi: Tart kalıbı üzerine pasta kremasını koyun. Üzerine çilekleri dizin. Soğuk jöleyi sürerek servis yapın
Devamını oku »Şöbiyet
Malzemeler 8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka) 300 gr. çekilmiş ceviz 2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz 350 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu irmik 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Şöbiyet Tarifi; Sütün içine irmiği ekleyip ateşte …
Devamını oku »Browni
Malzemeler Keki için: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kakao 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 kahve fincanı un(Türk kahvesi fincanı) 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket krem şanti Üzeri için: 1 paket çikolata sosu …
Devamını oku »Haşhaşlı Şekerpare
Malzemesi • 250 gram un • 70 gram pudra şekeri • 1 adet yumurta • 120 gram margarin • 10 gram kabartma tozu • 30 gram toz fındık • 20 gram irmik • 10 gram kakao • Biraz vanilya Şerbet İçin: • 1 litre su • 1 kilo şeker • Yarım limon Yuvarlak Topları Batırmak İçin: • 250 gram haşhaş …
Devamını oku »Kaymaklı Cheesecake
Malzemeler: • 2 paket burçak bisküvi • 100 gram ufalanmış damat kurabiyesi (Çamlıhemşin yemekleri Damat Kurabiyesi tarifine bakabilirsiniz…) veya sade pandispanya • 30 gram tereyağı • 1 kahve fincanı süt • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Peynirli karışım için: • 600 gram labne peyniri • 2 çorba kaşığı kaymak • 4 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • …
Devamını oku »