Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 65)

Tatlı Tarifleri

Elmalı Tatlı

Malzemeler: > 4 adet büyük boy elma > 2 çorba kaşığı kuru üzüm > 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini > 1 tatlı kaşığı tarçın > 3 çorba kaşığı esmer toz şeker > 30 gram tereyağı Servis İçin: > Vanilyalı dondurma > Hazır çilek veya çikolata sosu > Çeyrek hazır yufka   Elmalı Tatlı Hazırlanışı: Yufkaları küçük üçgenler halinde kesin. …

Devamını oku »

Lokma Tatlısı

Malzemeler: • 2 su bardağı un • 20 gram yaş maya • 1,5 çay bardağı ılık su • 1 tutam tuz • 50 gram tereyağı • Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı su • 1 çay kaşığı limon suyu Lokma Tatlısı Tarifi: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …

Devamını oku »

Portakallı Panna Cotta

Malzemeler: Portakal Sos İçin: > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı su > 2 yemek kaşığı nişasta > Yarım su bardağı şeker Panna Cotta İçin: > 2 paket süt kreması (400 gram) > 6 yemek kaşığı pudra şekeri > 2 yemek kaşığı toz jelatin > 1 paket vanilya > 2 su bardağı süt > 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Vişne Soslu Cheesecake

Malzemeler: Altı tabanı için: > 2 paket burçak bisküvi > 125 gram tereyağı > 20 gram kırık ceviz Kreması için: > 4 adet yumurta > 3 kutu krem peynir veya 500 gram tuzsuz lor peynir > 3 çorba kaşığı yoğurt > Vanilya Üzerinin Sosu İçin: > 1 paket dondurulmuş vişne > Yarım litre vişne suyu > 3 kaşık mısır nişastası …

Devamını oku »

Sütlü Tatlı

Malzemeler: > 800 ml. süt > 200 ml. krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 4 yaprak jelatin > 3 adet damla sakızı (Her biri en fazla nohut büyüklüğünde olmalı!) > 1 çay bardağı toz şeker Üzeri İçin: > 4-5 adet taze çilek > 4 adet şemsiye çikolata Hazırlanışı: Jelatin yapraklarını soğuk suda 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içinden …

Devamını oku »

Süt Helvası

Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 2 su bardağı un > 8 su bardağı süt > 4,5 su bardağı toz şeker > 1 çay kaşığı vanilya > Tahin (Servis tabağının altına) > Badem kırığı, pekmez (Süslemek için isteğe bağlı) Hazırlanışı: Tencerede, unu tereyağı ile birlikte orta ateşte, sürekli karıştırarak ve yakmamaya özen göstererek kavurun. Üzerine kaynar sütü ilave edip sürekli karıştırarak …

Devamını oku »

Sütlü Kabak Tatlısı

Malzemeler: > 3 su bardağı süt > 2 kilo kabak (Tercihen tam olgunlaşmamış) > 6 su bardağı şeker > 10 adet ceviz Sütlü Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabağı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Çok kısık ateşte, 2 saat boyunca pişirin. Karamelize olmuş kabağı fırın tepsisine aktarın. Üzerine 3 su bardağı sütü dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında …

Devamını oku »

Vişne ve Vişne Pelteli Cheesecake

Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: > 2 paket petibör bisküvi > 2 paket burçak bisküvi > 50 gram tereyağı > 1 kahve fincanı vişne suyu > 1 çorba kaşığı fındık içi Peynirli Karışım İçin: > 2 paket labne peyniri > 100 gram tatlı lor peyniri > 3 adet büyük boy yumurta > 3 çorba kaşığı toz şeker > 100 ml. krema …

Devamını oku »

Suyun Ötesi

Malzemeler 160 gram irmik 300 gram un 1,5 litre süt 900 gram şeker 13 adet yumurta 1 litre krema 20 gram tereyağı Suyun Ötesi Hazırlanışı Bir tencerede 700 gram şeker, süt ve kremayı kaynatıp şerbet elde edin ve ılımaya bırakın. 13 adet yumurtanın beyazını bir kabın içerisinde çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta kalan şekerle çırpın. Şerbet hariç tüm …

Devamını oku »

Ateş Tatlısı

Malzemeler 240 gram leblebi tozu 180 gram şeker 500 ml. süt 1.300 gram vanilyalı dondurma 5 gram tarçın 100 gram fıstık 50 gram tahin 250 gram tereyağı Ateş Tatlısı Hazırlanışı Tavada tereyağını eritin ve leblebi tozunu kavurun ardından soğumaya bırakın. Büyük bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın ve tepsiye dökün. Dipfrizde bir gün boyunca bekletin. Servis ederken üzerine karamel sos …

Devamını oku »