Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 64)

Tatlı Tarifleri

İrmik Sarması

Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 2 paket kabartma tozu 3 su bardağı un 1 adet limon 1 su bardağı irmik Şerbeti İçin: 4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Şerbeti için; Su ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alıp …

Devamını oku »

Nişastalı ve Cevizli Kek

Malzemeler: 200 gram margarin 1 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 125 gram mısır nişastası 125 gram un 1 paket kabartma tozu 150 gram çekilmiş ceviz içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte çırpın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ilave ederek iyice hamura yedirin. En son ceviz içini ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: – 500 gram kurutulmuş üryan eriği – 1 kase kavrulmuş badem içi – 1 kase un – 1 çay bardağı toz şeker – 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)  Kızartmak için : sıvı yağ Hazırlanışı: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül suyunu ve …

Devamını oku »

Bisküvi Kremalı Kurabiyeler

Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri İçin: Ceviz içi Hazırlanışı: Hamuru için; …

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: • 500 gram kurutulmuş üryan eriği • 1 kase kavrulmuş badem içi • 1 kase un • 1 çay bardağı toz şeker • 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) • Kızartmak için sıvı yağ Kastamonu Lokması Tarifi: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül …

Devamını oku »

Kirazlı Koko

Malzemeler: > 125 gram toz badem > 125 gram pudra şekeri > 2 adet iri yumurta akı > 1/8 çay kaşığı tuz > 12 adet doğranmış kiraz şekerlemesi Hazırlanışı: İki kurabiye tepsisinin içine pirinç unu serpin. Geniş bir kabın içinde bademleri, pudra şekerini, yumurta aklarını ve tuzu pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Bir krema sıkma torbasının ucuna 1 cm’lik …

Devamını oku »

Kazandibi

Malzemeler: • 1,5 kilo süt • 5 gram kremşanti • 50 gram mısır nişastası ya da 600 gram sübye • 600 gram toz şeker • 200 gram tavuk göğsü (kazandibi ve tavukgöğsünde kullanılmak üzere özel haşlanmış) Kazandibi Tarifi; Sütü tencereye koyup kremşantiyi ekleyin. Süt biraz ısındığı zaman sübyeyi ilave edip 45 dakika karıştırarak kaynatın. Şekerini ilave edip yarım saat daha kaynamaya …

Devamını oku »

Yaz Rüyası

Malzemeler: > 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir) > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı süt > 13 çorba kaşığı şeker > 3 çorba kaşığı buğday nişastası > 1 çay kaşığı damla sakızı Yaz Rüyası Hazırlanışı: Bir su bardağı vişneyi, iki su bardağı suyla pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan vişneleri süzün. Vişneleri bir çorba kaşığı buğday nişastası …

Devamını oku »

Milföylü Kremalı Tatlı

Malzemeler: > 6 adet milföy hamuru > 1 çorba kaşığı tarçın > 1 su bardağı süt > Yarım su bardağı krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) > 1/3 su bardağı toz şeker > 3 çorba kaşığı sıvı vanilin (veya pekmez) Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için; Milföy hamurlarını ikişerli üç sıra şekllinde yerleştirip oklava ile biraz …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler 1 litre süt 180 gram şeker 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 40 gram nişasta 1 adet yumurta 1 paket vanilya Sütlaç Hazırlanışı Ayıklayıp yıkadığınız pirinci tencereye alıp suyunu çekinceye kadar haşlayın. Süt, pirinç ve vanilyayı pirinçler iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı ayrı bir kapta iki kaşık suyla açarak tencereye ilave edin, 5 dakika daha kaynatmaya …

Devamını oku »