Kadayıflı Muhallebi Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 200 ml. krema Üzeri İçin: 1 büyük kase tel kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Kadayıfı piknik poşete aktarıp buzlukta dondurun. Muhallebisi için; Sütü, şekeri, dövülmüş damla sakınızı tencereye alın. Sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Zerde
Zerde Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker 1 litre su 1 tutam safran 1 çay bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı nişasta 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini Zerde Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında nişastası iyice akana kadar yıkayın. Süzüp bir tencereye …
Devamını oku »Sakızlı Fırın Sütlaç
Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeler; 1 litre süt 250 gram toz şeker 50 gram nişasta 1 adet şekerli vanilin 1 adet yumurta sarısı 1 adet damla sakızı 30 gram pirinç (4 Kişilik) Hazırlanışı Süt, şeker ve vanilyayı tencereye koyup kaynatın. Ayrı bir küçük tencerede pirincin üzerine su ekleyip altını yakın. Yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynayan pirinci sütün içine ilave edin. Damla …
Devamını oku »Hacı Sayid’den Bayram Baklavası Tarifi
Geleneksel Türk tatlarının adresi Hacı Sayid’den bayram için evinizde yapabileceğiniz cevizli baklava tarifi… Cevizli Baklava 1 kg baklavalık buğday unu 3 yumurta 15 gr tuz 300 gr su 350 gr öğütülmüş ceviz içi Şerbet İçin; 1 kg şeker 400 gr su yarım limon suyu 40*60 cm tepsisi (büyük boy fırın tepsisi) Hamurun hazırlanması: Mermer tezgâhı veya pürüzsüz tahta masa üzerine …
Devamını oku »Profiterol
Profiterol İçin Malzemeler: Profiterol hamuru için: 80 gram margarin 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması İçin: 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 6 çorba kaşığı tepeleme un 1 paket vanilya 1 paket krem şanti (toz halinde) 1 çay bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için) Sosu İçin: 100 …
Devamını oku »Çilekli Tatlı
Çilekli Tatlı Hazırlanışı: 500 ml. sütü, 100 gr şekeri, 1 adet yumurtanın sarısını ve 2 çorba kaşığı mısır nişastasını tencereye alın. İyice çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 2 çorba kaşığı tereyağını, 2 çay kaşığı vanilyayı ve 200 gr labne peynirini ilave edin. Mikserle iyice çırpın. LAV Laura Kapaklı Saklama Kabına ufalanmış vanilyalı keki …
Devamını oku »Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı Malzemeler: Trileçe Keki İçin : 1,5 çay bardağı toz şeker 4 adet yumurta 1 bardak un (su bardağı) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 3 bardak soğuk süt (su bardağı) Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket) Karamel Sos İçin: 5 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek …
Devamını oku »Waffle
Waffle Malzemeler: > 150 gram un > 1 çorba kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı kabartma tozu > 1 çay kaşığı vanilya > 1 adet yumurta > 50 gram yoğurt > 30 gram tereyağı > 150 ml. süt > Bir tutam tuz Hazırlanışı: Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Bir karıştırma kabının içine unu, şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin. …
Devamını oku »Portakallı İrmik Tatlısı
Portakallı irmik tatlısı için malzemeler; 3 su bardağı süt 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 2 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet çubuk tarçın Portakallı irmik tatlısı tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının içinden çıkartın ve rendelenmiş …
Devamını oku »Damla Sakızlı Anne Muhallebisi
Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Malzemeler: 1 litre süt 1,5 çay bardağı mısır nişastası 1-2 parça damla sakızı 1 paket vanilya 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket bisküvi ya da kurabiye Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Hazırlanışı: Sütü tencereye alın, nişastayı ve şekeri ekleyerek iyice çırpın. Damla sakızını ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala …
Devamını oku »