Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 63)

Tatlı Tarifleri

Şekerpare

  Şekerpare Malzemeler: > 2 adet yumurta > 2 çay bardağı pudra şekeri > 2 çay bardağı sıvı yağ > 1 paket kabartma tozu > 3,5-4 su bardağı un > 1 çay bardağı Antepfıstığı içi Şurubu İçin: > 3 su bardağı toz şeker > 3 su bardağı su > 1 tatlı kaşığı limon suyu   Şekerpare Hazırlanışı: Şerbeti için; Şekeri …

Devamını oku »

Fındık Ezmesi

Malzemeler: > 250 gram fındık içi > 2 çorba kaşığı fındık yağı ya da zeytinyağı > Yarım su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Fındık içlerini önceden  ısıtılmış 180 dereceye ayarlı  fırında 10 dakika kızartın  veya yapışmaz yüzeyli bir  tavada, sürekli karıştırarak  5 dakika kavurun. Fındık  içlerini, pudra şekerini ve  yağı mutfak robotuna alın.  Macun kıvamına gelene  dek karıştırın. Dilerseniz  yağ miktarını …

Devamını oku »

Plombir Dondurma

Malzemeler: 200 ml. süt 400 ml. krema (soğuk) 150 gram toz şeker 4 adet yumurtanın sarısı (oda ısısında) Vanilya çubuğu Hazırlanışı: İlk olarak sütü kaynatıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını ayırıp üzerine şekeri ilave edin. Yumurtalarla şekeri blender yardımıyla koyu bir kıvam alana dek karıştırın (Köpürüp sulanmaması için mikserle çırpmamak gerekiyor). Soğumaya bıraktığınız süte vanilya çubuğunun içinden …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Su Muhallebisi

Malzemeler: 2 su bardağı süt 2 su bardağı su Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 2 adet damla sakızı Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Su ile ıslattığınız kaselere paylaştırın ve oda ısısına gelince buzdolabına aktarın. Servis sırasında çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Devamını oku »

Scones

Malzemeler: 280 gram un 50 gram toz şeker 20 gram vanilya 1+¼ çay kaşığı kabartma tozu ¼ çay kaşığı (baking) soda ¼ çay kaşığı tuz 113 gram tereyağı (buzdolabından çıkmış ve küp doğranmış) 90 gram bitter çikolata (bıçakla doğranmış) 75 gram kuru kayısı (küçük doğranmış) 75 gram kavrulmuş badem (küçük doğranmış) 160 ml. tuzsuz ayran 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, …

Devamını oku »

İncir Tatlısı

Malzemeler: 500 gram kuru incir 1,5 su bardağı pekmez 1 küçük kase ceviz içi Hazırlanışı: İncirleri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bu şekilde en az 4,5 saat kadar bekletin. Tencerede 1,5 su bardağı pekmezi kaynatın. İncirleri ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca kenarlarından kesip ceviz içi ile doldurun. Servis Önerisi: …

Devamını oku »

İrmik Sarması

Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 2 paket kabartma tozu 3 su bardağı un 1 adet limon 1 su bardağı irmik Şerbeti İçin: 4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Şerbeti için; Su ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alıp …

Devamını oku »

Nişastalı ve Cevizli Kek

Malzemeler: 200 gram margarin 1 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 125 gram mısır nişastası 125 gram un 1 paket kabartma tozu 150 gram çekilmiş ceviz içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte çırpın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ilave ederek iyice hamura yedirin. En son ceviz içini ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: – 500 gram kurutulmuş üryan eriği – 1 kase kavrulmuş badem içi – 1 kase un – 1 çay bardağı toz şeker – 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)  Kızartmak için : sıvı yağ Hazırlanışı: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül suyunu ve …

Devamını oku »

Bisküvi Kremalı Kurabiyeler

Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri İçin: Ceviz içi Hazırlanışı: Hamuru için; …

Devamını oku »