Bolluk ve bereket dolu sofralarınız olsun… Bu yılın iftar davetlerimde soğuk çorbalar, hafif ana yemekler, mevsimin meyvelerinden kompostolar ve tatlılar eşlik edecek. Kayısı Tatlısı (4 Kişilik) Kayısı Tatlısı Malzemeler: 12 adet kayısı (olgun ve sert olanı) 1 parça loğusa şekeri (ceviz büyüklüğünde) 1 adet çubuk tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sona …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Çilekli Kadayıf
Çilekli Kadayıf (8 Kişilik) Çilekli Kadayıf Malzemeler: 250 gram taze kadayıf 750 gram çilek 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yarım limonun suyu 2 tatlı kaşığı tarçın Bir avuç ceviz, parçalanmış Çilekli Kadayıf Hazırlanışı: Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker …
Devamını oku »Ramazan peynirsiz, peynir ‘Teksüt’süz olmaz..!
Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. Kayısılı ve Labneli Tatlı (4 Kişilik) Malzemeler: Kayısılı Karışım İçin: 1 su bardağı kayısı püresi 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) Teksüt Labneli Kreması İçin: 500 ml. süt (2, 5 su bardağı) …
Devamını oku »Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri 500 gram toz şeker 200 gram irmik 100 gram tereyağı 1 adet yumurta Hazırlanışı: Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve …
Devamını oku »Çikolatalı Mousse
Çikolatalı Mousse (4 Kişilik) Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet vanilya çubuğu 300 gram bitter kuvertür çikolata Hazırlanışı: 800 ml. kremayı, sütü ve şekeri ocağa koyun, kuvertürü ilave edin. Kuvertür eridiğinde kalan 200 ml. krema ile yumurtayı ayrı bir yerde karıştırıp sıcak karışımdan ufak ufak ilave …
Devamını oku »Meyveli Parfe
Kadir BAYRAK Executive Şef Kadir Şefin menüsünde yine ‘yok’ yok… Tarif fihristlerinde kolay kolay denk gelemeyeceğiniz bu reçeteleri hem hazırlarken hem de deneyimlerken farkını hissedecek, keyfini doyasıya yaşayacaksınız… Meyveli Parfe (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 150 gram toz kremşanti 2 adet kivi …
Devamını oku »Çilekli Fit Crumble
Çilekli Fit Crumble (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram çilek 1,5 yemek kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı limon suyu 4 çorba kaşığı esmer şeker (veya Hindistan cevizi şekeri) 1 çay bardağı yulaf Yarım çay bardağı badem unu (veya çekilmiş badem içi) 2 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı (veya tereyağı) Çilekli Fit Crumble Hazırlanışı: Çilekleri …
Devamını oku »Çilekli Charlotte Pasta
Çilekli Charlotte Pasta Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. (8 …
Devamını oku »Baharın gözde meyvesi: Çilek
Baharın gözde meyvesi: Çilek Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. …
Devamını oku »Bezeli Kremalı Tatlı
Bezeli Kremalı Tatlı (4 Kişilik) Malzemeler: 10 adet hazır beze 200 ml. krema 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 küçük kase orman meyvesi 1 kahve fincanı iri çekilmiş badem içi Hazırlanışı:[irp] Kremayı rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte yoğun bir kıvam alana dek çırpın. Hazır bezeleri hafifçe kırıp servis tabağına aktarın. Üzerine limon aromalı kremayı, orman meyvesi ve badem kırıklarını …
Devamını oku »