Yapım: Doğa Çitci ( Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü) (5-6 Kişilik) Malzemeler: Köfte İçin: 2 s.b. köftelik ince bulgur 250 gram çiğ köftelik et 1 adet küçük kuru soğan 1 y.k. kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yemek İçin: 500 gram az yağlı parça et 1 s.b. nohut 1 y.k. biber salçası 1 y.k. sumak ekşisi veya 1 adet limonun suyu …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Badem Krokanlı Transparan Pasta
6 Kişilik Malzemeler: Pandispanya için: 3 adet yumurta 125 gram toz şeker 125 gram elenmiş un 10 gram kabartma tozu 5 gram vanilin Prenses Kreması İçin: 250 ml süt 50 gram tereyağı 50 gram margarin 1 adet yumurta sarısı 300 gram beyaz fildişi pul çikolata Ayrıca: 100 gram badem krokan 100 gram Antepfıstığı krokan 1 salkım frenk …
Devamını oku »Çikolatalı Mousse
Çikolatalı Mousse (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 175 gram bitter çikolata 90 ml. süt 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı limon suyu 225 ml. krema Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatanın içine sütü ekleyin. Karıştırıp 10 dakika kadar kenarda bekletin. Yumurta beyazı ile limon suyunu cam bir kasede, çırpma teli yardımı ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Kremayı da ayrı bir …
Devamını oku »Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta
Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Keki İçin: 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı bal kabağı (püre halinde) 2 su bardağı un İç Kreması İçin: 1 paket sade pasta kreması 1 çay bardağı fındık içi kırılmış 2 su bardağı balkabağı püresi İsteğe …
Devamını oku »Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart
Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 1 adet yumurta 75 gram toz şeker 1 paket vanilya Kreması İçin: 500 gram süt 150 gram toz şeker 125 gram un Yarım paket vanilya 100 gram margarin 50 gram beyaz çikolata Yeterli miktarda sıcak su 1 …
Devamını oku »Yeşil Smoothie Bowl
Yeşil Smoothie Bowl (2 Kişilik) Malzemeler: 3 adet doğranmış ve dondurulmuş muz 2 avuç donmuş ya da taze ıspanak Yarım çay bardağı süt ya da badem sütü 4 çorba kaşığı buzlu badem 2 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu 2 tatlı kaşığı chia tohumu Servis İçin: Frambuaz, yaban mersini Ay çekirdeği Chia tohumu Kakao taneleri Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra …
Devamını oku »Pratik Muhallebi
Pratik Muhallebi (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker 50 gram margarin 2-3 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 200 gram labne peyniri Üzeri İçin: Orman meyvesi, Antep fıstığı içi, bir tutam mavi haşhaş Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp poker siteleri servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğutun. …
Devamını oku »Sakızlı Su Muhallebisi
Sakızlı Su Muhallebisi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 4 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli …
Devamını oku »Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”
Birbirinden farklı birçok yiyeceğin aynı tencerede ortak bir lezzete kavuşması ve paylaşılması, aşurenin yüzyıllardır süregelen güzel bir ritüelidir. Muharrem ayının onuncu günü İslam aleminde aşure günüdür. Yani bu bereketli ayda on veya on iki gün boyunca evlerde aşure yapmanın ve paylaşmanın tam zamanıyken, “Aslında ben de yaparım!” diyebileceğiniz bir tarifle bu ayı karşılamak istedim… Aşure (15-18 Kase İçin) Malzemeler: 500 …
Devamını oku »Çikolatalı Tart
Çikolatalı Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gram margarin 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket hazır çikolata sosu Ara Taban İçin: 2 paket kremşanti 1 su bardağı pirinç fındık Ganaj İçin: 160 gram çikolata 1 paket sıvı krema Hazırlanışı: …
Devamını oku »