Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Zeytinli Mini Çörek

Zeytinli Mini Çörek

Tarif Yapım: Özgür Bakır

(1 Tepsi İçin)

Malzemeler:

10 çorba kaşığı un

Bir tutam tuz

Bir tutam pul biber

50 gram eski kaşar peyniri

100 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan)

100 gram margarin

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı zeytin ezmesi (tepeleme)

Çörek otu

Hazırlanışı:

Margarini oda ısısında bekleterek yumuşatın. Peynirleri rendeleyip margarinle birlikte krem haline getirin. Bir tutam tuzu, pul biberi ve zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. En son azar azar unu ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açıp en fazla 3 cm ebatlarında kareler elde edin. Her hamurun ortasına zeytin ezmesi yerleştirin. Hamurların iki ucundan tutup ortasında birleştirin. İsteğe göre hamurların üzerine çörek otu serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Ilık servis yapın.

#zeytinliminiçörek #çörek #yemekzevki #evdeyemekzevki #yemek #türkmutfağı #çaysaati #kahvaltı #tarif

 

Tavsiye

Pazılı Üçgen Börek

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan  4 Kişilik Malzemeler: 3 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz