Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yumurtalı ve Ispanaklı Pide

Yumurtalı ve Ispanaklı Pide

(2 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet hazır pide hamuru

1 çorba kaşığı tereyağı

2-3 çorba kaşığı un

Sosu İçin:

1 tatlı kaşığı acı-tatlı sos

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı ketçap

Üzeri İçin:

500 gram ıspanak

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2-3 çorba kaşığı krem peynir

Hazırlanışı:

Sosu için; Tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Sosunuz hazırdır. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice kıyın ve sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek tatlandırın. İç malzemeniz de hazırdır. Pide hamurunu yoğurma kabına alın. Eritilip ılınmış tereyağını ekleyip yoğurun.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle veya merdane ile oval şeklinde açın. Hamurun kenarları yüksek kalacak şekilde elinizle ortasını bastırarak şekillendirin. Hamurun üzerine sos sürün. Hamuru önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Fırından alın, ıspanaklı malzemeyi üzerine dökün, krem peynirini de küçük parçalar halinde serpin. Tekrar sıcak fırına verin. 15 dakika daha pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapın.

#evdeyemekzevli #yumurtalıveıspanaklıpide #pidetarifi #kahvaltılıktarifler #kahvaltı #kahvaltısaati #lezzet 3food #yummy #evdekaltürkiye

Tavsiye

Pazılı Üçgen Börek

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan  4 Kişilik Malzemeler: 3 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz