Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mısır Unlu ve Kremalı Balık Çorbası

Mısır Unlu ve Kremalı Balık Çorbası

(6 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram balık (tercihen beyaz etli)

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı mısır unu

1,5 litre sıcak su

Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber veya tane top biberler

Birkaç yaprak kereviz

200 ml. krema

Hazırlanışı:

Tereyağını tencerede eritip unu sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar sıcak su ilave ederek beşamel kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kereviz yaprağını ekleyin. 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu da ilave edin. Kaynadıktan 5 dakika sonra kaşığa sığacak şekilde kestiğiniz balık etlerini ekleyin. Orta ateşte 10 dakika daha kaynatın. En son yavaş yavaş kremayı dökün. Bu sırada çorbayı sürekli karıştırın. En son isterseniz sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Sıcak sıcak servis yapın.

#mısırunluvekremalıbalıkçorbası #çorba #ramazançorba #çorbatarifleri #ramazan #ramazanyemekleri #evdekaltürkiye #evdeyemekzevki #evderamazankeyfi

Tavsiye

Tahinli Enginar Ezmesi

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 4 Kişilik Malzemeler: 6 adet soyulmuş çanak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir