Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 41)

Tatlı Tarifleri

Toksin Arındıran Domates Karpuz Sorbe

Malzemeler: 1.5 su bardağı taze sıkılmış çekirdeksiz domates suyu, ¼ iri karpuz 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı bal Hazırlanışı: Karpuzun çekirdeklerini ayırın ve küp küp  doğrayın. Tüm malzemeleri blenderdan geçirin.Buzlukta dondurun. Soğuk servis yapın.

Devamını oku »

Patlıcan Yapraklı Cheesecake

Patlıcan Yapraklı Cheesecake Malzemeler: Bisküvili Tabanı İçin: 200 gram tereyağı 2 paket burçak bisküvi İç Malzemesi: 700 gram krem peynir 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı krema 1 su bardağı un 8 adet yumurta 1 paket vanilya veya 1 vanilya çubuğunun içi Sosu İçin: 1 adet patlıcan 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı nişasta Patlıcan Yapraklı Cheesecake Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Fındık Kremalı Çikolata Sufle

Fındık Kremalı Çikolata Sufle Malzemeler: • 120 gram damla çikolata • 2 çorba kaşığı fındık kreması • 1 tatlı kaşığı tereyağı • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı toz şeker Fındık Kremalı Çikolata Sufle Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. …

Devamını oku »

Hurma Tatlısı

Büyük görseli görmek için tıklayınız Hurma Tatlısı Malzemeler: • 1 su bardağı un • 1 çorba kaşığı toz şeker • 1 kahve fincanı irmik • 1 tatlı kaşığı kuru maya • 30 gram tuzsuz tereyağı • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt • 1 su bardağı su • 1 adet yumurta • 12-15 adet hurma • 1 küçük kase iri çekilmiş antepfıstığı …

Devamını oku »

Yabanmersinli Pasta

Yabanmersinli Pasta Malzemeler: • 2 adet hazır kakaolu pandispanya • 1 büyük kase orman meyveleri karışımı (yabanmersini, böğürtlen) Kreması için: • 2,5 su bardağı süt • 1 su bardağı toz şeker • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 3 çorba kaşığı kakao (silme) • 1 çorba kaşığı mısır nişastası • 2 adet yumurtanın sarısı • 80 gram bitter çikolata • 1 çorba …

Devamını oku »

Tiramisu

Tiramisu Malzemeler: • 5 adet yumurtanın sarısı • 200 ml. krema • 1 adet jelatin • 50 gram granül kahve • 100 gram toz şeker • 100 gram labne peyniri • 100 gram mascarpone peyniri • 20 gram kahve jöle • 10 gram bitter çikolata • 10 gram pralin • 50 gram fıstıklı dondurma • 10 gram hazır kahve • 10 …

Devamını oku »

Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi

Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Malzemeler: • 500 gram yağsız süt • 3 çorba kaşığı un • 300 gram şeker • 1 küçük parça çam sakızı • 5 parça bal kabağı Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Süt, un, 100 gram şeker ve çam sakızını bir tencere içinde karıştırın ve ocak üzerinde koyulaşana kadar devamlı karıştırarak kaynatın. Bir …

Devamını oku »

Kırmızı Erikli Tart

Kırmızı Erikli Tart Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 3/4 su bardağı pudra şeker 2 çay kaşığı karbonat 1 adet limonun suyu 1 paket vanilya 2-2,5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 6-7 adet anjelik eriği 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı su 1 tatlı kaşığı buğday nişastası Kırmızı Erikli Tart …

Devamını oku »

Şeftali ve Kayısılı Tatlı

Şeftali ve Kayısılı Tatlı Malzemeler: 2 adet şeftali 4 adet kayısı 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşı esmer toz şeker 1 adet portakalın suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet karanfil (havanda ezilmiş)   Şeftali ve Kayısılı Tatlı Hazırlanışı: Şeftali ve kayısıları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri dörde, kayısıları da ikiye bölün. Geniş bir tavayı ısıtın. Portakal suyunu, tarçını, …

Devamını oku »

Monte Carlo

Monte Carlo için Malzemeler 750 gram badem pralin 500 gram sütlü kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 450 gram bitter kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 50 gram biskin yağı veya tereyağı (eritilmiş) 1 çay kaşığı silme vanilya 150 gram kavrulmuş badem (kabuklu ve kavrulmuş bütün olarak) 200 gram yeşil fıstık (çok az kavrulmuş) 75 gram portakal şekerlemesi (kıyılmış) Hazırlanışı: Biskin …

Devamını oku »