Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Fotoğraf: Hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet büyük boy kereviz 300 gram orta yağlı kıyma Yarım çay bardağı ince bulgur Tuz, karabiber 1 adet yumurta 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) 2 adet limon 1 adet soğan 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Puding
Fotoğraf: Murat Erdoğan Yapım: İnci Bak (4 Kase İçin) Malzemeler: 1 litre süt 2 çorba kaşığı un (silme) 2 çorba kaşığı mısır nişastası (silme) 3 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket bitter çikolata (80 gr) Üzeri için: Nar taneleri 4 adet küçük boy beze Hazırlanışı: Sütü, …
Devamını oku »Kremalı Mantarlı Makarna
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket makarna (tercihen kalın kesme) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 kutu mantar 200 ml. krema 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 küçük paket bebe havuç (200 gram kadar) 3-4 dal dereotu 1 küçük kase rendelenmiş parmesan peyniri …
Devamını oku »Hardal Tohumlu Pirinç Salatası
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç) 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) 1 kahve fincanı kuru üzüm 4-5 dal kıyılmış taze nane 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal Tuz 1 küçük kase nar tanesi (Tercihen …
Devamını oku »Soğanlı Ekmek
Fotoğraf: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …
Devamını oku »Pırasalı Tart
Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır (4-6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru için: 250 gram un 1 tatlı kaşı tuz 125 gram tereyağı 5-6 çorba kaşığı su Üzeri İçin: 500 gram pırasa 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Bir tutam rendelenmiş muskat Kremalı Karışımı İçin: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı krema 2 adet yumurta Bir tutam tuz Hazırlanışı: …
Devamını oku »Puflu Kek
Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (9 Porsiyon İçin) Malzemeler: 2 paket bitter çikolata (160 gram) 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı krema 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı pudra şeker 2 çorba kaşığı un (tepeleme) 9 paket hazır Eti Puf Hazırlanışı: Bitter çikolatayı, kremayı ve tereyağını benmari usulü pürüzsüz bir kıvam alana dek eritin. Yumurtaları …
Devamını oku »Sucuklu Kuru Fasulye
Fotoğraf: Murat Erdoğan (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 3 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı sıvı yağ 3 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 1/4 kangal sucuk Tuz, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Sıvı yağı tencerede ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanları ve biberleri kavurun. …
Devamını oku »Peynirli Poğaça
Tarif- Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler Hamuru için: 125 gram tereyağı 1 su bardağı süzme yoğurt 1 paket kabartma tozu Un İç Malzemesi İçin: 4 çorba kaşığı lor peyniri Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak …
Devamını oku »Badem Aromalı Cevizli Brownie
Fotoğraf: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 3 paket bitter çikolata (her biri 80 gramlık) 125 gram tereyağı 1 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 3 damla acıbadem aroması 1 paket vanilya veya aroması 1 su bardağı un (üstten bir parmak kadar eksik olacak) Bir tutam tuz ¾ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Sosu için: 80 gram bitter çikolata …
Devamını oku »