Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pancarlı Kolay Tarhana

Pancarlı Kolay Tarhana

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

 (4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo haşlanmış pancar

1 su bardağı süzme yoğurt

2-2,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

 Çorbanın Sunumu İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

Birkaç parça pancarlı tarhana

Su

Hazırlanışı:

Pancarı püre haline getirin. Yoğurdu ve tuzu ekleyip unu azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtün ve mutfakta 2 gün ekşimeye bırakın. Ekşimiş hamurdan porsiyonlarınıza göre parçalar alın ve buzdolabı poşetine aktarın. Hamurları buzluğa kaldırın. Pişirmeden birkaç saat önce buzluktan çıkarmanız yeterlidir. Buzluktan çıkardığınız pancarlı tarhanayı tencereye yerleştirin. Üzerine 5 bardak su ilave edin. Sürekli karıştırarak kıvamlı bir çorba elde edene kadar pişirin. En son tereyağını ekleyin. Birkaç taşım sonra ocaktan alın. Ufalanmış maydanoz ve beyaz peynir karışımını serpin. Sıcak servis yapın.

#pancarlıkolaytarhana #tarhana #tarhanaçorbası #çorba #kışçorbaları #soup #food #yummy

Tavsiye

Bayram kilolarını kontrol etmek için 6 ipucu

Ramazan bayramını rahat geçirmenin ve kilo kontrolü sağlamanın elimizde olduğunu kaydeden Diyetisyen İrem Çelik, bayramda …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir