Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fırında Mantar

Fırında Mantar

(4 Kişilik)

Malzemeler:

10-12 adet büyük boy mantar

3-4 dal taze reyhan veya fesleğen

1 dal taze sarımsak

4-5 dal dereotu

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay bardağı rendelenmiş keçi peyniri

Hazırlanışı:

Taze sarımsağı, dereotunu, reyhanı veya fesleğeni yıkayıp temizledikten sonra ince kıyın. Rendelenmiş peynirleri kıyılmış yeşillikler ile birlikte harmanlayın. Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra göbek kısımlarını çanak şeklinde çıkarın. Hazırlamış olduğunuz peynir karışımını mantar çanaklarına paylaştırdıktan sonra ısıya dayanıklı bir kaba dizin. Fırının ızgara bölümünde peynirler eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

#fırındamantar #mantar #fırınlezzetleri #fırınyemekleri #ayınlezzeti #food #yummy

Tavsiye

Bayram kilolarını kontrol etmek için 6 ipucu

Ramazan bayramını rahat geçirmenin ve kilo kontrolü sağlamanın elimizde olduğunu kaydeden Diyetisyen İrem Çelik, bayramda …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir