Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mürdüm Erikli Muffin

Mürdüm Erikli Muffin

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan –  Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık

(8-10 Adet İçin)

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı pudra şeker

4-5 adet mürdüm eriği

1 tatlı kaşığı tarçın

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su

100 gram tereyağı

1 tutam tuz

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1-2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartın, ince ince yarım ay şeklinde dilimleyip tarçına bulayın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar ile pudra şekerini köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, suyu, eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra unlu karışımı ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı küçük kağıt kek kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak (kabarınca taşmaması için) şekilde paylaştırın. Üzerlerine tarçına buladığınız erik dilimlerini yerleştirin. En son birer tutam kadar her birinin üzerine toz şeker serpin. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

#mürdümeriklimuffin #eriklitraifler #muffinyap #dessert #food #yummy #pastane

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir