Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Büşra Gözüaçık

(6 Kişilik)

Malzemeler:

20 adet baklava yufkası

10-12 adet büyük boy Kanlıca mantarı

Yarım demet taze soğan

1 tatlı kaşığı çörek otu

200 gram tel peynir

100 gram beyaz peynir

1 adet yumurta

100 gram tereyağı

2 çorba kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanışı:

Tereyağını eritip ılınması için bekleyin.

İç malzemesi için; Mantarları küp küp doğrayın, taze soğanları halka halka doğrayın. Peynirleri de küçük küçük doğrayın. Tüm malzemeyi harmanlayın. En son bir yumurta kırın, çörek otunu da katıp karışımın bütünleşmesini sağlayın. Tercihen baklava yufkasının sığacağı ebatta dikdörtgen tepsiyi yağlayın. Tepsiye on kat üst üste baklava yufkası serin. Her katın arasına önce ılınmış tereyağı sürün, sonra da süzgeç yardımı ile incecik bir tabaka halinde nişasta (yufkaların birbirine yapışmamasını sağlayacak)  serpin. Hazırladığınız iç malzemeyi 10. katın üzerine yayın. Kalan on kat yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. En son kalan tereyağını yufkaların üzerine yayın. Bıçak yardımı ile tamamen tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kare kare dilimleyin. Her kare dilimin üzerine susam serpin. 200 bedava bonus veren siteler dereceye ayarlı fırında, iyice kızarana kadar pişirin. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.

#baklavayufkasındamantarlıbörek #kanlıcamantarı #mantar #mantarlıbörek #börek #çaysaati #food #yummy

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir