Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 15)

Tatlı Tarifleri

Yoğurtlu Sebze Çorbası

(6 Kişilik)  Malzemeler: 200 gram kemiksiz kuzu incik 1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı) 1 çorba kaşığı nişasta 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 2 dal pırasa 1 adet dolmalık sarı biber 1 küçük kase ıspanak kökü 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu inciği küçük bir tencereye alın. …

Devamını oku »

Tavuklu Pilav

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK   (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. …

Devamını oku »

Ispanaklı Turnayemişli Toplar

(4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kuzu ıspanak 40 gram turnayemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) 300 gram bayat ekmek 2 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 150 ml süt Tuz, karabiber Rendelenmiş Hindistan cevizi 2 adet yumurta 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi 120 gram gorgonzola peyniri 12 adet adaçayı yaprağı Hazırlanışı: 800 gram ıspanağı yıkayıp süzdükten sonra …

Devamını oku »

Dereotlu Tuzlu Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL  (6-8 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ ve eritilip ılınmış tereyağı karışımı 1 paket kabartma tuzu 2 su bardağı un Yarım demet dereotu Yarım su bardağı lor peyniri Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri …

Devamını oku »

Sütlü Domates Çorbası

Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre domates suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika …

Devamını oku »

Dr. Oetker’den Kremalı Karamelli Kek

Kremalı Karamelli Kek Klasik bir kek nasıl efsane bir lezzete dönüşebilir sorusunun cevabı bu tarifte! Dr. Oetker’den Kremalı Karamelli Kek tarifi için: MALZEMELER Hamur için: 75 g bitter çikolata 50 g tereyağı 1 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı süt Yarım çay bardağı ılık su Yarım tatlı kaşığı limon suyu 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Çeddar Peynirli Fırında Mantar

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 12 adet kültür mantarı (tercihen büyük boy olanı) 100 gram çeddar peyniri 5-6 dal kıyılmış taze nane 5-6 dal kıyılmış dereotu Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silin ve sap kısmını çıkartarak ortasında bir boşluk oluşturun. Küp şeklinde kesilmiş ceddar peynirini ve kıyılmış yeşillikleri karıştırın. Mantarların ortasındaki …

Devamını oku »

Cevizli Mermer Kek

Fotoğraf: Hande Göksan (10-12 dilim için) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağı bitkisel yağ ve zeytinyağı karışımı 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 3 çorba kaşığı (tepeleme) kakao 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük ve iki …

Devamını oku »

Patlıcanlı Salata

Fotoğraf: Hande Göksan (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy közlenmiş patlıcan 1 adet büyük boy domates 1 diş sarımsak Yarım demet taze nane 1 çorba kaşığı kapari 1-2 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz Sosu için: 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanı, …

Devamını oku »

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 adet büyük boy pembe domates 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 adet havuç Tuz Hazırlanışı: Kuş üzümlerini sıcak suda diğer hazırlıkları tamamlayana dek bekletin. Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları …

Devamını oku »
Deneme bonusu