Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 8 adet hazır milföy hamuru 2 adet közlenmiş patlıcan Tuz, taze çekilmiş karabiber 2 dal taze fesleğen 100 gram dil peyniri 1 adet közlenmiş salçalık kırmızıbiber Hazırlanışı: Milföy hamurlarını buzluktan çıkartıp oda ısısında yumuşaması için bekletin. İç malzemesi için; Közlenmiş patlıcanı çatalla ezin, tuz, taze çekilmiş …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Bol Domatesli Zeytinyağlı Bamya
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 500 gram bamya, temizlenmiş 1 büyük soğan, ince kıyılmış 3 diş sarımsak, kabuğu soyulmuş 1 adet kapya biber 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım kilo domates, küp doğranmış 2 limon 3-4 dal maydanoz 3-4 dal taze nane Tuz Hazırlanışı: Temizlenmiş bamyaları yıkayıp suyunu süzün. Soğanı ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile …
Devamını oku »Zeytinyağlı Enginar
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 4 adet enginar, temizlenmiş 1 büyük boy soğan 1 adet büyük boy havuç 1 su bardağı taze bezelye içi 3-4 diş sarımsak, tercihen tazesinden 1 çay bardağı su 1 çay bardağı portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu Tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 limonun suyu …
Devamını oku »Tane Hardallı Patates Salatası
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4-6 Kişilik) Malzemeler: 4 adet orta boy patates Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı tane hardal 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine iki misli geçecek kadar su ekleyin. Sosu için kıyılmış yeşillikler, hardal ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz hazır. …
Devamını oku »Limonlu Tavuk Izgara
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça tavuk eti (tercihen ızgaralık) Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Şekerini, yarım limonun suyunu ve sıvı yağı ekleyip karamelize olana dek karıştırın. Etleri et dövücüsü ile hafifçe inceltip yerleştirin. …
Devamını oku »Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su 500 gram un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker İç Malzemesi İçin: 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek yer fıstığı ezmesi 1 su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı toz şeker Süslemek İçin: Frenk üzümü Pudra şekeri …
Devamını oku »Meyveli Pirinç Salatası
Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı Amerikan pirinci 100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş) 100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz) 100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış) Sosu İçin: 200 ml. portakal suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2 çay kaşığı hardal Yarım demet kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Pirinci, 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Havuçlu Kek
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) Yarım çay kaşığı tarçın 500 gram havuç 100 gram ceviz içi 50 gram …
Devamını oku »Avokadolu ve Yumurtalı Ekmek
Fotoğraf: Didem CİVGİNOĞLU – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 2 dilim bol tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 1 adet haşlanmış yumurta 1 adet avokado (tercihen olgun ve yumuşak olandan) 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş havanda ezilmiş sarımsak 5-6 dal kıyılmış dereotu Taze çekilmiş karabiber, kimyon 1 çorba kaşığı beyaz krem peynir Hazırlanışı: …
Devamını oku »Kuzu Etli Çağla Yemeği
Prodüksiyon: İnci Bak – Tarif: Gülümser Karadayı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze çağla meyvesi 500 gram kuzu eti 2-3 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı …
Devamını oku »