Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Domates Çorbası

Domates Çorbası

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet orta boy domates

Tuz, taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı tarçın

3 tatlı kaşığı zeytinyağı (Domateslerin üzeri için)

1 dal taze fesleğen

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1,5 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 su bardağı domates suyu

1 su bardağı süt

5-6 su bardağı su

Peynirli Karışım İçin:

2 çorba kaşığı tulum peyniri (Tercihen Erzincan tulumu)

Yarım demet doğranmış maydanoz

Hazırlanışı:

Domatesleri yıkayıp enine ikiye kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve tarçını serpin. Zeytinyağını dökün. Birer yaprak taze fesleğen yerleştirin. Domatesleri 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika közleyin. Domatesleri fırından alın, kabuğunu ayırıp içini çukur bir kaba alın. Blender yardımı ile ezin.

Birer çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip birkaç dakika kavurun. Blenderde ezdiğiniz domates püresini, domates suyunu ve salçayı ekleyin. 5 dakika kavurun. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sıcak süt ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

İsteğe göre üzeri için kıyılmış maydanoz ile ufalanmış peyniri karıştırın. Karışımı önce çorba kaselerine paylaştırın, sonra sıcak sıcak çorbayı kaseye dökün.

#domatesçorbası #domates #çorba #soup #kışçorbası #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.