Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Nohutlu ve Mantılı Çorba

Nohutlu ve Mantılı Çorba

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru İçin:

2,5-3 su bardağı un

1 adet yumurta

1,5-2 çay bardağı su

2 çay kaşığı tuz

İç Malzeme İçin:

250 gram kıyma

2 adet orta boy soğan

1 su bardağı haşlanmış nohut

250 gram kemikli kuzu eti

Tuz, pul biber, karabiber

50 gram tereyağı

Hazırlanışı:

Mantı hamuru için; unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerine nemli bir bez örtün. Oda ısısında bekletin.

İç malzeme için soğanı soyup kıyın. Suyunu sıkıp kıyma, tuz ve baharatla karıştırın. Mantı hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde, hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açıp eşit kareler elde edecek şekilde kesin. Ortalarına kıymalı iç malzemeden paylaştırın, bohça şeklinde katlayın. Un serpilmiş tepsinin üzerine aktarıp arada bir unun mantılara bulaşmasını sağlamak için sallayın. Kemikli kuzu etini geniş bir tencereye alın. Birkaç litre su ilave edin. Yarım saat kadar haşladıktan sonra suyunu süzün.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritip salçayı kavurun. Süzülmüş et suyunu, mantıları ve nohutları ekleyin. Mantılar haşlanınca ocaktan alın. Nane, limon suyu ve karabiberi ilave edip tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.

#nohutluvemantılıçorba #mantılıçorba #nohutluçorba #çorba #soup #yummy #food

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.