Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  Prodüksiyon: İnci BAK – Büşra GÖZÜAÇIK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo tavuk göğüs eti

1 adet limonun suyu

1 adet mandalinanın suyu

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım demet dereotu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

 Garnitürü İçin:

1 kilo taze patates

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1-2 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

1 tutam kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Garnitürü için; Taze patateslerin kabuğunu soyup zeytinyağı, şeker, tuz ve toz biberle birlikte harmanlayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın, 200 dereceye ayarlı fırında, patatesleri pişirin.

Geniş bir tavaya zeytinyağını, şekeri, mandalina ve limon suyunun yarısını dökün. İyice karamelize olunca yarım kalın jülyen doğradığınız tavuk etlerini yerleştirin. 5 dakika kızartıp diğer tarafını çevirin. Kalan limon ve mandalina suyunu ekleyin. Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alın. Tuzunu ve kıyılmış dereotunu ilave edip tavanın kapağını kapatın. Patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.

#MandalinaveLimonluTavukEti #mandalinalıtavuketi #limonlutavuketi #tavuketi #tavuklutarifler #food #yummy #dessert

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.