Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 16)

Tatlı Tarifleri

Lor Tatlısı

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kaşar loru 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya Un Üzeri İçin: Ceviz içi (yarımşar) Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 …

Devamını oku »

Muradiye Çorbası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  -Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs eti 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç 1 adet orta boy kabak 1 küçük kase yoğurt 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 kahve fincanı arpa şehriye Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Kabağı ve havucu da zar şeklinde …

Devamını oku »

Cevizli ve Erik Püreli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK –Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (6-8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı esmer toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 su bardağı buğday unu Yarım su bardağı tam buğday unu Bir tutam tuz 1 su bardağı badem ince ceviz içi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Erik Püresi …

Devamını oku »

Kereviz Beğendi

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kereviz Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Tuz 2 su bardağı süt Taze çekilmiş karabiber 1 tutam muskat 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine …

Devamını oku »

Badem Aromalı Cevizli Brownie 

Tarif: Özgür BAKIR – Fotoğraf: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 3 paket bitter çikolata (her biri 80 gramlık) 125 gram tereyağı 1 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 3 damla acıbadem aroması 1 paket vanilya veya aroması 1 su bardağı un (üstten bir parmak kadar eksik olacak) Bir tutam tuz ¾ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Sosu İçin: 80 …

Devamını oku »

Bal Kabağı Salatası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK –  Yapım Asistanları: Sevil YÜCEL – Ekrem ÇAĞATAY 4 Kişilik Malzemeler: 200 gram bal kabağı Yarım küçük boy mor lahana 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı file Antepfıstığı 2 dal taze kişniş, yapraklara ayrılmış 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu Yarım ceviz büyüklüğünde taze zencefil, çok ince kıyılıp püre haline gelmiş Hazırlanışı: Bal …

Devamını oku »

Fırında Soslu Kalça But

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet tavuk kalça but 2 adet orta boy patates 1 adet kırmızı soğan 4 adet küçük boy havuç 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Sosu İçin: 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz Taze çekilmiş karabiber 1 dal biberiye 1 çorba kaşığı pekmez Hazırlanışı: Kalça butları …

Devamını oku »

Erikli Milföy

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 5-6 adet mürdüm eriği 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartın, daha sonra dört eşit parçaya kesin. Tarçını, iri çekilmiş ceviz içini ve şekeri ilave …

Devamını oku »

Pırasalı Tart

Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır (4-6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 250 gram un 1 tatlı kaşı tuz 125 gram tereyağı 5-6 çorba kaşığı su Üzeri İçin: 500 gram pırasa 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Bir tutam rendelenmiş muskat Kremalı Karışımı İçin: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı krema 2 adet yumurta Bir tutam tuz Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Bal Kabağında Pişmiş Vişneli Yaprak Sarma

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  –Yapım: İnci BAK –  Yapım Asistanları: Sevil YÜCEL – Ekrem ÇAĞATAY 8 Kişilik Malzemeler: 4 kuru soğan, ince doğranmış 1 su bardağı zeytinyağı 3 su bardağı pirinç 1 su bardağı vişne, dondurulmuş 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış Yarım demet nane, ince kıyılmış 4-5 diş sarımsak 1’er tatlı kaşığı …

Devamını oku »